תופעות לוואי של התרופה סימבלתה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/06/2007 | 14:55 | מאת: טובה

בעקבות אבחון של כאבים נוירופתיים בכפות הרגליים, אמי - 82 - התחילה לקחת סימבלטה לפני כעשרה ימים. בימים האחרונים יש לה טשטוש בראייה. האם ייתכן שזו תופעת לוואי של התרופה? אם כן, האם היא מדאיגה? האם להמשיך ליטול את התרופה? וכעבור כמה זמן אמורה התופעה לחלוף? הפניתי את השאלה לפורום נוירולוגיה, אך משום מה הוא לא פעיל כבר כמעט שבוע. אני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי. בתודה מראש

11/06/2007 | 15:49 | מאת:

שלום רב, הנה קישור http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=391 לדף מידע על תופעות לוואי ועל תופעות בין תרופתיות היכולות לנבוע מתרופה זו (השם הגנרי של התרופה הינה דולוקסטין). ציינתי תופעות בין תרופתיות כי התופעה יכולה אולי לנבוע מן התרופה בעצמה או בעקבות שילוב עם תרופות אחרות והשפעה של שילוב זה. אינני מכירה מחולים אחרים (עלי להדגיש שאינני רופאה!) את התופעה הספציפית הזו אך הדבר דורש התייעצות עם הרופא המטפל. השאלה היא כמה זמן התופעה מופיעה כי טוענים שרב התופעות חולפות תוך שבוע אך מכיוון שזו תופעה שאיננה מצוינת במסמך, חשוב במיוחד להתייעץ ולא לסמוך על האינטרנט בלבד. לדעתי, הדרך הנכונה לפעול הינה ליצור קשר טלפוני בהקדם האפשרי עם הרופא המטפל ולהתייעץ עימו כי הוא היחיד שיכול להגיד לכם אם להמשיך את הטיפול או להפסיקה. במיוחד משום שתרופות מן הסוג הזה הן תרופות שלא בהכרח ניתן להפסיק בבת אחת. במקרה ואינכם מצליחים לשוחח עם הרופא המומחה, צרו קשר עם רופא המשפחה כי הוא יכול לתת לכם את דעתו וגם ליצור קשר ישיר עם המומחה, אך אל תזניחו את העניין!! הרבה בהצלחה ותרגישו טוב, מנדי, יו"ר העמותה למאבק בכאב נ.ב אנחנו פה אם אתם צריכים עוד משהו...

26/02/2008 | 13:02 | מאת: רוני

אני סובל מזה כארבע שנים מטרגמינל נוירולוגיה, ומטופל בטגרטול cr200 פעם ביום. רציתי לדעת אם זהו הטיפול היעיל ביותר, והאם ישנם אפשרויות רפואיות אחרות. תודה רוני