כאבי ראש ..

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/05/2007 | 03:04 | מאת: לירן

שלום. יש לי כאבי ראש נקודתיים שחוזרים על עצמם לעיתים די קרובות פעם פעמיים ביום ככל שהזמן עובר (פעם זה היה פעם בשבועיים פלוס מינוס). זה נמצא מאחורי איזור הרכה(היכן שמתחיל השיער) ,הכאב מתאפיין בלחץ חזק על איזו נקודה קבועה,ונעלם כלא היה. אני סובל מזה כבר שנתיים לערך. אשמח לקבל הערכה לגבי הכאב וממה זה יכול לקרות ? תודה מראש ,לירן.

28/05/2007 | 13:25 | מאת:

הי לירן, אני מניחה שהכאבים הללו קשים ולא נעימים ואף משפיעים על יכולת התפקוד שלך. אינני יכולה לתת לך אבחנה - 1. משום שאינני רופאה 2. אבחנה צריכה להיעשות אחרי בדיקה יסודית ולא דרך האינטרנט. 3. יכולות להיות סיבות רבות לסוג הכאבים שתיארת. מה שכן, אני יכולה לכוון אותך - אני ממליצה לך בחום לפנות למומחה לכאבי ראש - המומחים הללו הם בדרך כלל נוירולוגים שהתמחו לאחר מכן בטיפול בכאבי ראש/מיגרנות/כאבי פנים. פרופ' אריה קוריצקי הינו מומחה מצוין ואדם טוב בעל אמפתיה אמיתית. הוא מנהל את המרפאה לכאבי ראש בביילינסון ויש לו גם מרפאה פרטית ברעננה. חשוב לדעת כשניגשים לטיפול שזה יכול לקחת זמן עד שמוצאים את התרופה הנכונה או את השילוב הנכון וחשוב לחזור בכל פעם לאותו רופא, כל עוד יש קשר טוב. גם המומחה לכאב הטוב בעולם לא בהכרח מצליח ישר למצוא את הטיפול הנכון משום שטיפול לכאב הינו אינדבידואלי ויש צורך בהתאמה אישית. מה שעוזר לאדם אחד לא בהכרח יעזור לאדם אחר עם אותה בעיה. זה למעשה עניין של ניסויי וטעייה. לידיעתך - במקרים מסוימים של כאבי ראש נותנים שילוב של טיפול מניעתי שלוקחים יום יום שמטרתו לצמצם את תכיפות ועוצמת הכאבים וההתקפים ולפעמים נותנים גם טיפול שלוקחים בעת התקף. אם אפשר לעזור בעוד דרכים - אנחנו פה בשבילך!