כאבי גב חזקים באזור עצם הזנב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/05/2007 | 17:12 | מאת: עידית

שלום, אני בת 33 ומאז לידת בתי השניה כ -4.5 שנים אני סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון. בלילה אני מתהפכת מצד לצד ועל הגב כי בכל תנוחה כואב לי וגם ביום. עשו לי C.T. גב תחתון ולא נמצא כלום, כמו כן הופיע לי שקע באזור והרופא בדק ולא מצא כלום הוא אומר שאלו כאבי גידים ואני ממשיכה לסבול. האם זו יכולה להיות בעיה נשית כי שמתי לב שבחמשת ימי המחזור אלו הימים היחידים שאין לי כאבים . מה זה יכול להיות הצילו!

12/05/2007 | 23:27 | מאת: דניאלה

עידית שלום רב, לכאבי גב תחתון סיבות רבות. העובדה שלא נמצאה סיבתם ב-CT גב כל פרושה שקרוב לוודאי ומקור הכאב אינו על רקע של עמוד שדרה כמו פריצת דיסק או שינויים ניוונים בולטים אחרים. מצד שני יש להבין שראשית, פעמים רבות מקור הכאב אינו מודגם בבדיקות הדימות,ואז יש להתרכז בשיכוכו במקום בניסיונות איתור מקורו. שנית, יתכן יהכאב קורן מאיברים אחרים באיזור ולא דווקא מהגב עצמו, ולכן לא אובחן בבדיקה שביצעת. עצתי לך, משום שבכל זאת הכאב החל לאחר לידה, מקומו באיזור התחתון, שם ממוקמים גם איברי האגן למיניהם, ואת מתארת קשר כלשהו בכאב למחזוריות הויסתית, הייתי פונה ראשית לבדיקת רופא נשים לודא שאין מקור גיניקולוגי שעשוי לגרום לכאב שכזה שמקורו באגן ומקרין לגב התחתון. אם בדיקתו תקינה גם כן, הגיע הזמן להתרכז בהקלה ללא קשר לסיבה, הרי לאחר זמן כה ממושך ו-CT תקין חשש מממצא מסכן, נמוך, וחשוב יותר לדאוג לשיפור באיכות החיים בכל מחיר. הדרך לכך היא על ידי פנייה למרפאת כאב הקרובה לביתך שם תוכלי לקבל טיפול רב תחומי מצוות מיקצועי ובטוחני שתזכי להקלה. בברכה ובהצלחה, דניאלה