פנטניל

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/04/2007 | 17:40 | מאת: פנטניל

אמא שלי חולת סרטן במצב רע ועם כאבים רציתי לשאול עד כמה הכי גבוהה המינון של המדבקות שאפשר להגיע אליו אכשיו היא עם 2 מדבקות של 100 ואחת של 50 - סהכ 250. מה המקסימום של מדבקות שאפשר לשים כי זה כבר לא עוזר והרופאה שלה מתלבטת ואמרה שתשאל רופא אחר ותתקשר אלינו רק שבוע הבא - רציתי גם לברר שכשהרופאה תתקשר אני ידע להגיד לה תודה רבה לכולם

27/04/2007 | 23:38 | מאת: דניאלה

שלום רב, עקרונית בטיפול בתרופות כמו דורוג'זיק אין מינון מגביל שאסור לעלות מעבר ממנו, כלומר ניתן להמשיך ולעלות במינון כל עוד אין תופעות לוואי בילתי ניסבלות מהתרופה ועד שמושג שיכוך כאב. אישית אני הכירתי חולים שקיבלו מינונים של עד פי 3 ו-4 מהמינון שאימך מקבלת, כך שהמינון כאמור אינו המיגבלה. השאלה שכן צריכה להישאל היא ראשית האם הדורוג'זיק כתרופה יעילה והבעיה היא רק המינון, וכאשר מעלים אותו יש שיפור, או אין כל הטבה גם כשבוצעו עליות קודמות, כי יתכן שאולי אין זו דרך המתן המתאימה, ביחוד אם כעת אינה מאוזנת ודורשת שינויי מינון תכופים, כי זו תרופה לשיחרור איטי וכל שינוי מינון לוקח לגוף זמן להיסתגלות, ולכן מתאימה למצבים בהם הכאב יציב יחסית, ופחות במצבים שאינו מאוזן או פעיל. אם כעת יש תקופה מאוד לא טובה או שלא משתלטים למרות עליות תכופות עם המדבקה, יש אפשרות גם למתן במשאבה במתן תתעורי של מורפין, עם אפשרות של לחצן למנות הצלה, ויש שמיסתדרים עם זה טוב יותר. לימים טובים יותר, דניאלה

30/04/2007 | 15:50 | מאת:

שלום רב לך, בהמשך לדבריה של דניאלה רציתי להוסיף שבנוסף לכך שצריך למצוא את האופיואיד שהכי מתאים לאימך (וייתכן שזה פנטניל במינון נכון), ישנה אפשרות לתת אופיואיד נוסף לכאב המתפרץ או כפי שאומרים באנגלית BREAKTHROUGH PAIN. את האופיואיד הנוסף לוקחים כאשר יש התקפת כאב חזקה והרופאים מחשבים את זה לפי הכמות שהמטופל לוקח באופן רגיל (במקרה של אימך הפנטניל). ישנה למשל תרופה חדשה בשוק שבצורה של סוכריה על מקל שעוברת דרך הריריותומשפיעה תוך חמש דקות ונועדה ספציפית לכאב סרטני מתפרץ (הרופא צריך למלא טופס מיוחד- אם תרצי הסבר על כך - אתן בשמחה!). הערה: חשוב מאוד לא לשנות את המינון - להעלות או להוריד -לבד ללא התייעצות עם הרופא/ה המטפל/ת כי זה יכול לגרום כל מיני בעיות! אני מאחלת לאימך רק טוב ונחזיק לה אצבעות. אם יש משהו שאפשר לעזור - אנחנו פה בשבילכם! מנדי