כאבי ראש ללא הפסקה, כל היום כל יום כבר כשנה וחצי !

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/04/2007 | 19:57 | מאת: סטיב

שלום, רק עכשיו נחשפתי לפורום הזה. אנסה לקצר. אני בן 35 בריא ולא לוקח תרופות. מעולם לא סבלתי מכאבי ראש. מעולם! לפני כשנה וחצי, לפתע פתאום נחת עלי כאב ראש חזק ותוקפני, אחרי מספר דקות הלכתי הביתה ולא חזרתי לעבודה למשך 10 ימים. אחרי 10 ימים זה נהיה טיפה פחות תוקפני, וכן הבנתי שזה לא הולך לעבור כ"כ מהר. בקיצור הסתדר לי לעבוד קצת פחות והמשכתי לעבוד איכשהו. מאז ועד היום אני סובל ללא הפסקה מכאב ראש מ-ת-מ-ש-ך. למזלי אני מצליח לישון. רק בשינה אני לא ממש מרגיש אותו. חצי שנה ראשונה לא תפקדתי כלל, לא היו לי חיים זה היה סיוט בלתי נסבל. חצי שנה לאחר מכן עדיין לא היו לי חיים, עדיין סיוט על סף טירוף אבל איך שהוא נסבל, וחצי שנה אחרונה טיפה יותר טוב (עדיין סיוט מתמשך). עכשיו יש לי קצת חיים. ברמה טיפולית התחלתי עם בדיקות עיניים, צילום סינוסים, פעמיים MRI וכן בדיקת MRA על חשבוני בהמלצת אחד רופא מומחה מהידועים בארץ (בלי שמות). עברתי גם דרך מספר נוירולוגים ומרפאת כאב. בשורה התחתונה כולם אמרו לי: "איו לנו מושג מה יש לך ולכן אין לנו מושג מה לתת לך. לך לשלום ותחיה עם זה, זה יעבור, וכו'" ולכן המקסימום שהציעו לי היה דווקא מהמומחה הכי גדול איש מכובד וידוע "יש לי מבחר של עשרות תרופות, כולם פחות או יותר אותו הדבר, תבחר ונתחיל. אולי זה יעזור ואולי לא. נדע עוד כמה חודשים". - עם תשובה כזאת הבנתי שאין לי מה לחפש שם. עם הזמן עברתי לטיפולים אלטרנטיבים: התחלתי עם נטורופטית ומטפל ב- 'איזון גוף/נפש'. עכשיו אני כבר די הרבה זמן בטיפול של מדקר סיני מהטובים בארץ (בלי שמות) וכן קינסולוג ויעוץ נפשי. יש לי ידע ונסיון בתחום התזונה, צמחי מרפא ותוספי מזון, מה שעוזר לי עוד טיפה. היום, לאחר שנה וחצי יש שיפור קל אך לא משמעותי. אני בעצמי כבר לא יודע למה לייחס אותו. אני צריך כמובן כל טיפת עזרה ואני מנסה לעשות את המקסימום כי ככה אי אפשר לחיות, אני באמת הולך להשתגע. כל עזרה תתקבל בברכה! שיהיה סוף שבוע רגוע לכולנו

20/04/2007 | 15:10 | מאת: דניאלה

סטיב שלום, ראשית, אני מצטערת לשמוע שאתה עובר תקופה לא טובה, עם זאת, אני מבינה שעברת ברור מקיף לכאבי הראש כולל MRI ולא נמצאה סיבה, דבר שלפחות צריך להניח את הדעת ולהרגיע מבחינת אותן מס' סיבות בודדות היכולות לגרום לכאבי ראש פתאומיים וקשים באמצע החיים ואשר הן גם מסכנות חיים ודורשות איבחון וטיפול מיידי, שקרוב לוודאי אינך סובל מהן. פעמים רבות, למרות כל הבדיקות והברורים, לא מוצאים את סיבת כאבי הראש, יש מס' תסמונות כאבי ראש כרוניים שיכולות לגרום לכך, אם אלו מיגרנות או כאבי ראש מסוג TENSION או Cluster headaches או אחרים.בכל אופן, אין ספק שבשלב זה, כשהבדיקות תקינות, יש להתרכז בניסיון של הקלה, התמודדות ואיזון הכאב. טיפול בכאב כרוני, דורש סבלנות, ופעמים רבות הדרך להצלחה היא ארוכה, מפותלת ומלאת אכזבות ותיסכולים. כמו כן, לא תמיד ניתן למגר את הכאב כפי שאולי היינו רוצים לגמרי מחיינו, וצריך לפעמים לנסות למצוא דרך ביניים של חיים עם כאב, אך שהינם בכל זאת תפקודיים, וזאת על ידי רכישת כלים טובים יותר להתמודדות איתו, וקבלה במידה מסוימת של חלק מהמיגבלה שבאה עימו, במקום להילחם נגדו. אני מבינה שניסית טיפולים שונים, אך לפעמים הדרך הנכונה להחלמה גופנית ונפשית, היא על ידי שילוב של מספר שיטות טיפול במקביל, במקום על ידי נסיונן אחאת אחרי השנייה. לפיכך, אפילו אם נכווית בעבר, הייתי מציעה בחום, לפנות שוב, למרפאת כאב טובה, שם בכל זאת קיימים צוותים רב תחומייפ מיקצועיים, שיוכלו לתת לך מענה משולב כפי שאתה זקוק לו היום במצבך- הן תרופתי, הן תמיכה נפשית, והן הדרכה להתמודדות ושליטה טובה יותר של הכאב בעצמך- למשל בשיטות של ביופידבק, עם או ללא תוספת של טיפולים משלימים כאלו או אחרים לפי שיקול הדעת. חשוב גם לדעתי, המעקב, הטיפול , העיקביות, במקום אחד, על ידי מטפל ראשי אחד, ולא רבים, כך שתדע שיש לך כתובת אליה אתה יכול לפנות בעת משבר, להיוועץ בה, ולעבור איתה יד ביד את התקופה הזו, עד להחלמה. כל טוב, ובהצלחה, דניאלה

21/04/2007 | 17:17 | מאת: ליאת

היי סטיב, בראש ובראשונה שמחה שמצאת אותנו. גם אם לא נוכל להקל על כאב הראש שלך חשוב שתדע שאתה לא לבד במאבק. דווקא העובדה שהבדיקות המקיפות שעברת מראה כי אין גורם אקוטי שגורם לכאבי הראש מרגיעה ! מרגיעה אבל וודאי לא מנחמת. ישנן סיבות רבות למגרנות שכאלה, דניאלה פרטה את חלקן. אני משוכנעת שהכתובת הנכונה עבורך היא נוירולוג מומחה לכאבי ראש. ד"ר מוסק באיכלוב או ד"ר קוריצקי ברבין - הם הבחירה הראשונה שלי. לצערי תהליך מציאת התרופה הנכונה הוא מייגע וארוך - ישנן באמת עשרות תרופות בעלות מנגנונים שונים שיכולות לעוזר לך. שילובן עם טיפולים אלטרנטיבים וודאי יועיל. אתה חייב למצוא את הרופא שמתאים לך ולהתמיד איתו עד להטבה - גם אם התהליך יקח זמן רב. "חיים מנצחים כאב" אומרת מנדי ובצדק. נשמח לשמוע עוד על ההתמודדות שלך ולעזור ככל שאפשר. מחכים לשמוע ממך, בהצלחה, ליאת

24/04/2007 | 12:59 | מאת: גל

שלום , מדבריך עולים מספר דברים חשובים : 1. מקור הסימפטום אינו פיזיוליוגי , למרות שהכאב חי וממשי ופיזי לחלוטין . 2. אינך מוכן לוותר לכאב (ולהשלים עם קיומו בחייך) . 3. אתה מודע לכאב , אבל לא מצאת עדיין את הדרך שמתאימה לך בהתמודדות אם הכאב . אני מציע : 1. אבחון ע"פ כפות רגליים - לנסות ולשים את האצבע על מקור הכאב ומה אתה עושה בחיים שלך שגורם לכאב . 2. ללמד אותך בעזרת תשומת לב לגוף ותרגילים פשוטים איך להפסיק ל'ייצר' את הכאב . 3. בתוך 5 פגישות תוכל לקבל כלים משמעותיים להפחתת הכאב , ללא תרופות ! הכותב הינו מטפל ברפואה אלטרנטיבית , ע"פ שיטת גרינברג . לשאלות או לקביעת פגישה תוכל ליצור קשר בטלפון 054-6623451 או במייל . בברכת רפואה שלמה גל

25/04/2007 | 21:41 | מאת: אייר

אני חושבת שגם אם לא מוצאים את מקור הבעיה לאחר בדיקות והתייעצויות רפואיות, גם אז לא ניתן לומר ש- מקור הסימפטום אינו פיזיולוגי, למרות שהכאב חי וממשי ופיזי לחלוטין. לעתים אנשים סובלים ממחלות או סימפטומים קשים מאד שמקורם פיזיולוגי, אך לא זיהו אותו עדיין.