כאבים "כרוניים"בכפות הרגליים -מונח מיקצועי -גאוט

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/04/2007 | 13:00 | מאת: צביוש

בעלי סובל מזה הרבה זמן בבעיה הזו בכפות הרגליים מתחלף מרגל לרגל לעיתים כאבים חזקים עד נפיחות ולעיתים יותר חלשים אבל לטענתו הוא כל הזמן מרגיש כאב זה .בשבוע האחרון הוא "מבלה"הרבה בקופח אצל רופאת המשפחה שפשוט לא כל כך עוזרת רשמה לו כדורי אטופן ולא היה שיפור אבהיר שהוא על וולטרן זריקות ונרות רוב הזמן מצב זה מאוד מקשה עליו בחיים הרגילים שלו הוא רק בן 46 ומרגיש מדוכא עצבני ולא מרוכז עוד לא היה אף אחד שבאמת עזר לו הוא עושה את כל הבדיקות שהוא צריך לעשות איסוף שתן יעשה בסוף שבוע זה וגם אולטרה סאונד של הכליות הוא עתיד לעשות אבל בינתיים הוא סובל מכאבים .מה לעשות בינתיים אולי יש פה למישהו פיתרון ?

19/04/2007 | 19:17 | מאת: דניאלה

שלום רב, מה שאת מתארת, לא נשמע כל כך מתאים לגאוט. גאוט זו מחלה התקפית, לרוב רק במיפרק בודד כמו בוהן, ובין התקפים שהם מאוד סוערים, בדרך כלל אין תלונות.האם לבעלך יש סכרת? האם זה נבדק?האם בוצעו בדיקות נוירולוגיות של הולכה כמו EMG ?האם הכאב בהליכה או במנוחה? האם הוא סובל מתחושה של לחץ, או נימול?כאבים באיזור הזה יכולים להיות מסיבות רבות, בעיות ראומטולוגיות/ גרמיות, בעיות עיצביות, או בעיות של כלי דם.הדרך הכי פשוטה על מנת שלא להתחיל לרוץ מיועץ אחד לשני, היא לפנות למרפאת כאב באחד מבתי החולים באיזור מגוריכם להתיעצות, שם קיים צוות רב מיקצועי שמיומן לטפל בבעיות כאלו הן אבחונית והן טיפולית, ובטוחני שיוכלו לתת לו מענה. כל טוב, דניאלה

20/04/2007 | 17:48 | מאת: איתן

שלום לצביוש. לצערי אני כותב לך מתוך נסיוןרב. התסמינים של בעלך מתאימים לחלוטין ל-גאוט. כאבי פרקים שמתחילים בדרך כלל בכפות הרגלים ומתפשטים לכוון הברכים ואף לפרק הירך תוך כדי שהם "נודדים" מרגל לרגל ומפרק לפרק מידי כמה ימים. בנוסף לכאבים חזקים ביותר, לפעמים זה מלווה בבצקת עד כדי שזה נראה כמו "רגל פיל".מתוך נסיון אני יודע שרוב רופאי המשפחה והפנימאים ובעיקר לא האורטופדים לא יודעים לזהות את המחלה. יש לפנות לראומטולוג. אם תתקשרי אלי לטלפון 0522-236573 מחוץ לשעות העבודה (אחרי 7 בערב או בסופי שבוע) אוכל לעזור לך בייעוץ. איחולי בריאות

21/04/2007 | 17:24 | מאת: ליאת

צביוש שלום רב, וודאי קשה לצפות מהצד בסבלו של בעלך. אינני רופאה, אולם כ"בעלת" סל נאה של מחלות מפרקים וכאבים עזים כתוצאה מכך, אני משוכנעת כי הרופא המתאים לטיפול בבעלך הוא לא רופא המשפחה אלא ראומטולוג ! ישנן תרופות יעילות רבות לטיפול בגאוט ובכאבים הנובעים מכך. לסבול כל יום וכל היום זאת אפשרות שאסור להסכים לה. ממליצה בנוסף לראומטולוג לפנות למרפאת כאב גדולה במקום מגוריך - שיתוף פעולה בין השניים האלה יביא ללא ספק להקלה. שמחה שמצאת אותנו. נשמח כמובן לשמוע עוד על ההתמודדות של שניכם. בברכת בריאות טובה יותר, ליאת

21/04/2007 | 17:59 | מאת: צביוש

תודה לכם על תשובתכם שמחתי לקרוא את תגובתכם ... ובעלי מחר יעשה בדיקות דם מקיפות וגם איסוף שתן של 24 שעות ואחרי שיגיעו התוצאות נדע אולי להתמודד עם זה יותר טוב . דרך אגב זה נכון לגבי רופאת משפחה שחשבה שאולי יש לו "נקע ברגל" אם זה לא היה מצחיק זה היה עצוב מדי לחשוב כך על הרופאה הזו .. ממש מגוחך לאיזה כיוון היא בכלל הגיעה אחרי שהיא מכירה את ה"תיק הרפואי " של בעלי. בכל מקרה אחרי שנקבל את תוצאות הבדיקות נהיה יותר חכמים בינתיים הוא לוקח כדור אחר כי הכדור הקודם לא עזר לו בכלל כפי שכבר ציינתי קודם הכדור נקרא ארקוקסיה 120 וגם קיבל זריקה של קורטיזון כלשהו שקצת שיכך לו את הכאבים.