כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/04/2007 | 17:12 | מאת: דוד

שלום! אימי (מבוגרת) סובלת מזה שבועות מספר מכאבים עזים בגב תחתון היינו מספר פעמים בבית החולים במיון אך שלחו אותנו חזרה הבייתה הם טענו שאלו שינויים ניווניים קשים + בריחת סידן ונתנו לאימי משככי כאבים עד הבירור בקופת חולים והמשך טיפולם אך אי אפשר להגדיר זאת אחרת היו לה כאבי תופת העניין הגיע עד כדי כאבים בחזה ליד הלב וכל זאת כתוצאה ישירה של הצעקות מהכאבים. הזמנו רופא הבייתה והוא קבע מיד לבית החולים עקב שינויים ב א.ק.ג כשהגענו לבית החולים וסיפרתי מה שקרה לאימי קיבלו אותה תוך 3 שעות לאישפוז.לאחר בדיקות מקיפות מיפוי עצם יסודי , יש לה קליטה ניכרת בחוליות L2 וl L3 דהיינו מה שנקרא שבר דחוס ובשאר החוליות שינויים ניווניים. אחרי כל הטיפולים שקיבלה בבית החולים כולל עירוי מיוחד לעצמות עדיין אין הבדל גדול בין לפני שהגענו לבית החולים ועכשיו . חוץ מטיפול בחגורות וזריקות ופיזיוטרפיה האם קיים משהו חדשני לנושא כאבי התופת הללו שאינני יודע עליו. ברפואה האלטרנטיבית אולי ? אך בבקשה רק פתרונות שהוכיחו את עצמם אנו יודעים על לא מעט פתרונות שאינם שוים בזבוז של דקה עליהם. תודה רבה מראש

16/04/2007 | 19:01 | מאת: אייר

דוד שלום, גם אני סובלת בין השאר מאוסטאופורוזיס וממחסור בסידן שגורמים לכאבים קשים בעצמות, לכן אני מאוד מזדהה עם אמך והכאבים שעוברים עליה. אני מצטערת שעוברת עליכם תקופה כה קשה! לבטח המליצו לכם על כל משככי-הכאבים הקונבנציונליים (על רפואה אלטרנטיבית אני לא יודעת, מצטערת) האפשריים, אבל למקרה שלא, יש תרופה אחת לשיכוך-כאבים שמאוד עוזרת לי ואולי תוכלו לשאול את רופא המשפחה לגביה. היא נקראת 'טרמדקס' בטיפות (או 'טרמדול' בכדורים) והיא תרופה חזקה מאוד, שדומה למורפין אבל מטשטשת הרבה פחות. אני אישית מעדיפה לקחת את הטיפות, כי אז אפשר להתאים את המינון ולהימנע מתופעות-לוואי. מינון גבוה עלול לגרום לבחילות, אבל זו תרופה יעילה שמצילה אותי בימים קשים. דבר נוסף שעוזר לי - למרות שהוא נשמע די מצחיק... - הוא בקבוק חם קרוב לעצם הכואבת. האם אמך מקבלת תוספי סידן וויטמין D? האם ערכו לה בדיקות דם בכדי לראות אם היא מקבלת מספיק משניהם בכדי לעזור לעצמות להחלים, ובכדי למנוע כאבים נוספים? אני מקווה מאוד שכאביה יחלפו בהקדם. אייר

17/04/2007 | 18:51 | מאת: דוד

תודה לך אייר! אימי לוקחת טרמאדקס כבר מיום שני שעבר עת הייתה בבית החולים זה לא גורם לה בחילות 100 מ"ג אך מאד מחליש וזה לא עוזר לה כמעט בכלל לדבריה כן היא עברה בשבוע שעבר את כל בדיקות הדם האפשריות וזהו הרופאים אמרו לי במפורש שהכאבים ימשכו והרבה לא ניתן מה לעשות חוץ מפיוזטרפיה שזה מסוכן לכשעצמו כי ניתן בשלב כזה לגרום לנזק יותר גדול . או מחלקת כאב . תודה לך נצטרך למצוא את הישועות במקומות אחרים כנראה.