כאב חד באזור הצלעות - מישהו שמע? יודע משהו?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/04/2007 | 09:58 | מאת: מירי א.

האם מישהו בפורום שמע על כאבים באזור הצלעות, צד שמאל, כאב חד וחותך-כאילו איזה סכין נעוצה שם. רופאת המשפחה שלי בחו"ל והמחליף שלה ביטל את הכאב בבוז ואמר שאין לי כלום ולקחת אקמול. מישהו סיפר לי על איזה וירוס שמתיישב באזור וגורם כאב חד במשך כמה שבועות.. (זה לא שלבקת חוגרת כי אין חום, ואין פריחה) זה סתם כואב בעיקר בתנועות מסויימות, ויש תנוחות (בעיקר במנוחה) שאין כאב כלל. בעצם זה כואב מאד! (ולא סתם) כבר קרוב לשלושה שבועות ולא משתפר. מישהו שמע? מישהו יודע מה?

16/04/2007 | 10:13 | מאת: דניאלה

מירי שלום, ראשית, לא ציינת מה גילך, האם יש לך מחלות ברקע? האם נחבלת לפני כן? ביצעת איזה פעילות גופנית או מעמס גופני משמעותי, כמו הרמת חפצים למשל? במקום ראשון כאב כמו שאת מתארת מתאים לכאב ממקור של מערכת שריר או שלד, כלומר מתיחה של שריר או דלקת בסחוס או אם קיבלת חבלה יתכן סדק בצלע וכו'.בכל אופן, מכיוון שזה כבר 3 שבועות, ומדברייך אני מבינה שהכאב משמעותי ואינו משתפר, וכן שאינך זוכה להתייחסות מספקת מרופא המישפחה שלך המחליף, אז הייתי פונה להתיעצות בשלב ראשון אצל אורטופד, ואם זה לא יספק לכירורג חזה. בינתיים הייתי מציעה שתיקחי נגד כאבים (במידה ואת אדם בריא שלא נוטל תרופות אחרות ושאין לו מיגבלות על נטילת תרופות,אחרת, יש להתייעץ עם הרופא על כל תרופה הנלקחת, גם אם היא תרופה ללא מרשם), במקום אקמול, הייתי מנסה אדוויל, שאולי יותר יעיל בכאב כזה, וגם נמכר ללא מרשם.בהצלחה, וכל טוב, דניאלה

16/04/2007 | 10:26 | מאת: מירי א.

דניאלה, תודה! אני בת 50 וסובלת בעיקר ממיגרנות. לא נחבלתי ולא עשיתי פעילות גופנית שאפשר לקשור אותה לחבלה או מתיחה של שריר או רצועה, לכן גם לא פניתי לאורטופד. מאחר ובתקופה זו (שלושת שבועות הכאב) נותרו גם שאריות של דלקת בגרון שנותר ממנה שיעול קשה, שלח אותי הרופא המחליף לצילום ריאות שיצא תקין. כשהכאב עז במיוחד, אני לוקחת נר וולטרן, שעוזר לי גם במיגרנה קשה (ביחד עם רילרט) אני מניחה שאם הכאב ממשפחת דלקת בעצב או בסחוס, נוגדי הדלקת למינהם הם התרופה היותר מתאימה. כל הזמן "מנסר" לי באחורי הראש שיש תופעה כזו, של דלקת בעצבים או בתעלות העצב באזור הצלעות - לא יודעת איפה שמעתי משהו כזה - לכן פניתי לפורום אולי מישהו שמע? בכל מיקרה תודה!

24/04/2007 | 13:49 | מאת: גל

שלום , לפי התיאור שלך , יש סיכוי די גבוה שבעקבות השיעול הקשה , פשוט נתפס לך אחד השרירים הקטנים המחברים בין הצלעות . הhתפסות של אחד מהשרירים האלו יכול לגרום לכאבים חזקים כל כך שדומים לכאבים של סדק או שבר בצלע . ישנם כדורים חזקים מאוד שגורמים להרפייה של כל השרירים בגוף שניתנים בדר"כ למקרים של התפסויות של שרירי גב תחתון , או לטיפול ב'ספזם' שניגרם כתוצאה מתאונה . כמו כן ניתן להרפות שרירים אלו ע"י טיפול במגע ושימוש נכון בנשימה . טיפול כזה צריך להיות קצר וממוקד , במידה ואכן זוהי 'רק' היתפסות של השריר . הכותב מטפל לפי שיטת גרינברג , לשאלות נוספות תוכלי ליצור איתי קשר בטלפון 054-6623451 גל