בעיות זיכרון וכאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/04/2007 | 18:53 | מאת: יעל

אני סובלת מפיברו כבר 10 שנים וישנן תקופות יותר קלות ויותר קשות,לרוב הכאבים אני משתדלת לא להתיחס. מהשמאוד מפחיד אותי זה הזיכרון שהולך וניהיה רע. מה עושים?

11/04/2007 | 23:42 | מאת: דניאלה

יעל שלום, אומנם קיימים היו דיווחים שבכאב כרוני קשה וממושך יתכנו שינויים ביכולת התפקוד המוחי, אך באופן מעשי "ירידת זיכרון" ביחוד כאשר כפי שאת מציינת, יש תקופות טובות יותר ופחות, ולהן נלוות גם העליות הריגשיות או הירידות הריגשיות, העייפות הרבה יותר או פחות, הרי שהסיכוי שקיימת פגיעה אמיתית הוא לא רב. לפעמים היכולת שלנו לזכור נפגעת, כי אנחנו עייפים, או מדוכאים, או מאוד לא מרוכזים, או נוטלים תרופות. אין זה אומר שהיכולת לזכור אבדה, אלא שאת במצב שאינך מסוגלת להשתמש בה או לנצל אותה כיאות. הדרך לוודא האם קים נזק אמיתי והאם צריך בכל זאת לבצע התערבות טיפולית כלשהי, הוא על ידי ביצוע מבדקים נוירוקוגניטיבים שיוכלו להעריך בצורה מדויקת האם הבעיה היא באמת זיכרון או למשל חוסר ריכוז בלבד.הם מבוצעים ביחידות מתאימות כנ"ל בבתי החולים השונים. אני מקווה שתופתעי לטובה. בהצלחה, דניאלה

23/04/2007 | 17:44 | מאת: זוהרה

ידוע שבפיברומיאלגיה פרט לכאבים יש עוד סימפטומים ובינהם גם פגיעה בזיכרון ובכושר הריכוז. יש גם ימים שהכל נראה כערפל. גם אני עם פיברומיאלגיה כעשר שנים.