כאבי רגליים מתוך שינה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/04/2007 | 11:43 | מאת: אתי

שלום אני סובלת כבר 20 שנה מכאבים ברגליים בעיקר בחיבורים כמו באגן או בברך ( בצד) וגם בצידי הרגליים הכאבים מעירים אותי וכשאני מתעוררת אני מזיזה את הרגליים והכאב חולף. בעבר ישנתי עם סדין חשמלי דולק והכאב לא הורגש. עכשיו הסדין לא עוזר.האם התןפעה מוכרת ןהאם זו דלקת פרקים?ואיך מטפלים? בתודה אתי

11/04/2007 | 23:29 | מאת: דניאלה

אתי שלום,מה שאת מתארת עשוי להתאים לתופעה של קישיון מיפרקים, או קישיון בוקר, כלומר כאב המופיע במנוחה אך בעת הפעלת המיפרק הוא חולף. מכיוון ואת לא מציינת נפיחויות במיפרקים והכאב חולף מהר אין זה מתאים לדלקת פרקים, אך יתכן וקיימים שינויים אחרים, אולים ניווניים בפרקים או בגידים והם גורמים לכך. אם טרם טופלת על ידי איש מיקצוע כלל, עצתי לך לפנות לבדיקה אצל ראומטולוג.כדאי כבר לפני הפנייה הראשונה לבקש מרופא המישפחה הפנייה לביצוע צילומי מיפרקים כלליים (עמוד שידרה מלא, אגן, בירכיים, קרסוליים, שורשי כפות ידיים),ובדיקות דם כלליות כולל פרופיל אימונולוגי, כדי שפנייתך לא תהייה לשווא (כי הרופא יבקש את הבדיקות הללו ממילא).לפי בדיקות אלו, ניתן יהיה לראות האם קיימת בעיה מקומית או נרחבת יותר, ולהתאים לך טיפול בהתאם. בהצלחה, וכל טוב, דניאלה