כאב ראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

06/04/2007 | 22:53 | מאת: סימ

בתקופה האחרונה מופיע אצלי כאב ראש חד וחזק באיזור הרכה בצד שמאל בלבד הכאב מופיע בבת אחת ונעלם לאחר כחצי שעה ושני כדורים משככי כאבים. התופעה חוזרת על עצמה מס' פעמים ביום מזה כשבוע. הדבר מדאיג אותי ! נ.ב- אני אישה

07/04/2007 | 01:39 | מאת: דניאלה

שלום, אומנם ציינת כי את אישה, אך לא ציינת באיזה טווח גילאים, האם קיימים תסמינים נילווים ועוד. בכל מיקרה, כל כאב חדש שמתמיד או מחמיר משך יותר משבועיים ואשר מטריד, מדאיג ומפריע לשגרת החיים, ולפי התאור הקצר שלך, נראה לי שכאב הראש שלך עונה לפחות לכמה מההגדרות שציינתי אם לכולן, הרי שיש לפנות, ובהקדם, לרופא לבדיקה וברור רפואי, לפחות ראשוני. כאבי ראש יכולים להיות מסיבות רבות, החל מכאב ראש "רגיל", ללא סיבה מיוחדת שכל אחד חווה, מיגרנות, כאבים של מתח שרירים בעורף או בקרקפת ועד חלילה סיבות רציניות הדורשות איבחון וטיפול מיידי יותר. מכיוון שמדובר בכאב שאינו מוכר לך, ושאין ספק שהוא חמור דיו ,תכוף דיו וממושך דיו כדי שתהיי מוטרדת כדי לפנות לכאן,הייתי פונה לבדיקת נוירולוג בשלב הראשון.מאחלת כל טוב, בריאות והצלחה, דניאלה

07/04/2007 | 20:02 | מאת: דליה

ברצוני לשאול: אני סובלת זמן ממושך מכאבי ראש ממושכים בכל יום ללא הפסקה. משככי כאבים לא עוזרים. עברתי בדיקות יסודיות ללא ממצא. אודה באם אוכל לקבל הסבר וייעוץ מה לעשות. הכאב הינו כאב של לחץ בכל החלק העליון של הגולגולת. לא של צד.

08/04/2007 | 11:17 | מאת: דניאלה

דליה שלום, ראשית העובדה שעברת ברור מקיף לדברייך והיה תקין, כבר אמורה להניח את הדעת במידה מסוימת,אך כעת עלייך לנסות לאחר ששללת את הסיבות הדחופות ונרגעת שאין בעיה מסוכנת, בהקלת הסבל. לכאבי ראש פעמים רבות לא מוצאים סיבה או גורם, למרות ברור מקיף.הכאב שאת מתארת יכול לנבוע על רקע של מתח שרירים, ויתכן שמתאים לסוג של כאבי ראש הקרויים כאבי Tension .לכאבי ראש יש טיפולים שונים כתלות באופיים, תדירותם וחומרתם, וקיים סיכוי טוב שעל ידי טיפול מקצועי תוכלי לזכות להקלה. הייתי מציעה בשלב הנוכחי לפנות למרפאת כאב הקרובה לאיזור מגורייך, שם צוות מיקצועי יוכל לתת לך את הטיפול הכי מתאים, אם תרופתי או אחר. למשל, לפעמים, טיפולים מסוג ביופידבק בהם את לומדת טכניקות של הרפייה ושליטה עצמית הוכחו כיעילות מאוד בחלק מסוגי כאבי הראש, ויתכן וימצאו שימושיים עבורך. בכל אופן, במירפאת כאב, קיימת האפשרות לכל מיגוון הטיפולים, ובטוחני ששם תקבלי את הטיפול לו את ראויה, בברכת חג שמח ובריא, דניאלה

10/04/2007 | 17:37 | מאת:

שלום רב לך, מכיוון שכאבי הראש שלך משפיעים מאוד על התפקוד היומיומי ומופיעים בתדירות גבוהה, חשוב מאוד לנסות להקל על הכאבים ולנסות להפחית את עצמתם ותדירותם. אני ממליצה לך לפנות למומחה לכאבי ראש/מיגרנות- אילו הם בדרך כלל נוירולוגים שהתמחו לאחר מכן בכאבי ראש. חשוב לדעת כאשר מתחילים את הטיפול כי לא בהכרח ההמלצה הראשונה של הרופא תעזור כי בטיפל בכאב זה עניין של ניסוי וטעייה אצל כל חולה וחולה ועל כן, כשאת מוצאת מומחה שאת סומכת עליו, חשוב לתת לטיפל הזדמנות ממשית. לידיעתך, הרבה פעמים מטפלים בכאבי ראש דרך טיפול תרופתי מונע הניתן כל יום על מנת להפחית את עצמת ותדירות ההתקפים וכן למי שצריך נותנים גם תרופה להתקפים עצמם. לא בהכרח הטיפל שלךינתן בצורה דומה אך רציתי שתדעי על הנטייה הטיפולית בתחום כאבי הראש. בהצלחה ומקווה שתמצאי הקלה בקרוב, מנדי

10/04/2007 | 17:32 | מאת:

שלום רב לך, אני מניחה שהופעה פתאומית של כאבי ראש חזקים מפחידים אותך מאוד וחוסר וודאות תמיד מקשה עוד יותר- במיוחד מכיוון שלא חווית אותם בעבר. כפי שכבר נאמר, כאבי הראש שאת מתארת יכולים לנבוע מכל מיני סיבות ועל כן חשוב ללכת להיבדק ולהתייעץ עם רופא. נשמח להתעדכן לאחר פנייתך לרופא. לבינתיים, מקווה שהכאבים ירגעו, מנדי

11/04/2007 | 17:52 | מאת: דליה ודוד המרכז לבריאות טבעית

כאב ראש כרוני מנסיון בריפוי והחלמה של מחלות כרוניות ממליץ לך לעשות בדיקה לחוסרים של ויטמנים מסוג בי הפתרון הוא בחוסרים של ויטמנים ומנראלים בגופך ממתין תשובתך