אסטמה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/04/2007 | 07:50 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לשאול על מחלת האסטמה. האם היא מחלה תורשתית? האם ניתן להרפא ממנה? מה ניתן לעשות על מנת להרפא? ואם אפשר להרחיב את הידע מבחינה מקצועית בנושא. תודה רבה ושבוע טוב.

02/04/2007 | 10:54 | מאת: דניאלה

מיכל שלום, נדמה לי שאיכשהוא הגעת ל"פורום" הלא ממש מתאים,כי זהו הפורום לתמיכה בכאב.אבל אם כבר שאלת, אז אסת מה זו מחלת רגישות יתר של דרכי האוויר, כלומר הם מגיבים בצורה מוגזממת על ידי התכווצות והפרשות מרובות בתגובה לגירויים שונים כמו אבק, או פרוות בעלי חיים או קור או מאמץ, ולכן קשה בעת החשיפה לאותו גורם, לנשום ויש צפצופים. והטיפול הוא כדי להפחית הפרשות ולהרחיב חזרה את דרכי האוויר. זה לא מורש אך יש נטייה משפחתית. האם זה עובר? תלוי. כשזה מופיע בגיל ילדות, לרוב חולף עד ההתבגרות. כשזה מופיע בגיל מבוגר, פחות ברור, אך יש דרגות חומרה שונות, ויש כאלו שגם ללא טיפול קבוע, חודשים רבים הם ללא התקף ומנהלים אורח חיים תקין לגמרי, או לחליפין מקבלים טיפול מונע שאיתו מסתדרים. סך הכל המיעוט הם במצב קשה כך שבאמת זה משבש להם את החיים. כל טוב, ופחות דאגה בחג, דניאלה

03/04/2007 | 20:56 | מאת: מיכל

מועדים לשמחה, קודם כל, תודה על התגובה! דבר שני, את יודעת אולי באיזה פורום באתר מדברים על העניין הזה? ערב טוב.

05/04/2007 | 08:58 | מאת: מידע

צורף לינק לדף מידע ופרטים http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=1398 בברכת חג פסח כשר ושמח

12/04/2007 | 19:20 | מאת: מידע

דף מידע ופרטים על האסטמה http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=1398