כאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/03/2007 | 08:22 | מאת: רונה

מנדי שלום. אני חדשה כאן. עברתי על כמה כתבות של אנשים שבובלים מכאבים ואני רוצה להתייעץ איתך. אני בת 50 בדרך קבע אני סובלת מכאבי גב. ישנה נקודה מסויימת בגב שהיא מאד כואבת לי על בסיס קבוע, ואני מרגישה כאילו הוחדר לשם חפץ חד ולא יוצא. קשה לי לישון ולשבת וכל תנועה שאני עושה מלווה בכאבים. גם בגב התחתון בחגורה יש לי כאבים חזקים. שאינני מסוגלת להתכופף. לאחרונה אף הופיעו לי כאבים גם בידיים וברגל שמאל כלומר בירך. הכאב מתחיל מאיזור הישבן השמאלי ועד ליירך וקשה לי ללכת. כל תנועה שאני עושה מלווה בכאבים. הייתי אצל אורטופד והוא אמר שיש חשש לדלקת שרירים כרונית וביקש שאעשה סידרה של בדיקות. ופיזיוטרפייה. והמליץ לי לפגוש פסיכולוגית. בינתיים ביצעתי בדיקות ואני ממתינה לתשובה. התייעצתי עם רופא משפחה. והוא אמר לי שאם אכן זאת המחלה אין מה לעשות כלומר אין טיפול וצריך ללמוד לחיות עם זה וזה רק הולך ומחמיר. האם ידעו לך מה ניתן לעשות. האם טיפולי ספא יכולים לעזור יש לי ספר של פלאי הריפוי הטבעי. קראתי על המחלה וכתוב שם שהטיפול הנכון הוא מרכיבי תזונה מיוחדים - גלוקוזאמין וכונדרואיטין, האם שמעת משהו על זה. אין לי מושג בכלל מה זה.ועוד יש לי בעייה של כולסטרול ומי שמעוניין בהורדת הכולסטרול אז סיבי אשכוליות טובים מאד וגם למי שיש סתימת עורקים זה פותח את העורקים האם ידוע לך משהו על זה. אשמח לקבל את תשובתך

27/03/2007 | 16:31 | מאת: דניאלה

רונה שלום, ראשית, לא ציינת בדברייך האם האורטופד ביצע ברור לסיבת כאבייך, כלומר האם ביצעת אי אלו צילומים -כדוגמת צילומי רנטגן רגילים או CT אפילו,כדי לברר האם למשל את סובלת קיימת פתולוגיה כלשהי היכולה להסביר אותם כגון פריצת דיסק, הצרות בעמוד שידרה, שינויים ניווניים ועוד. שנית, צריך להבחין בין האמירה של "צריך לחיות עם זה" לכיצד לחיות עם זה. לצערינו, אנשים רבים, ביניהם גם אנשי מיקצוע, עדיין כיום נוטים כאשר ידם קצרה מהושיע, או כשאינם יודעים מה להציע עוד, לאמר את המישפט הזה, מתוך האמונה שכשלא ניתן לרפא דבר מה, יש להתרגל אליו. נכון, שפעמים רבות, בעיות של כאב אינם חולפות, ויש באופנים שונים ללמוד להתמודד כיצד לחיות בצד הכאב כך שלא ישבש את אורח חיינו, אך אין זה אומר בשום פנים ואופן שאין לעשות את כל אשר ניתן עמ"נ להקל אותו. להפך, הגישה המתגבשת יותר ויותר,(אך מן הסתם לא על דעת האורטופד שלך) היא להתייחס אל כאב באשר הוא כאל מחלה בפני עצמו, וככזה, להתייחס לכל האספקטים שלו-גופניים, ריגשיים, חברתיים, ולנסות לתת מענה מירבי ככל הניתן לכל אחד ואחד מהם, על מנת לשקם את החיים. מה שהייתי מציעה, אם לא סיימת ברור, אז כדאי. ובכל מיקרה, הייתי פונה למרפאת כאב באיזור מגורייך, שם בוודאי יוכלו, לטפל באופן הטוב ביותר בכאבייך, אם תרופתית, או בצורה אחרת אם דרוש. למרפאת כאב יש צוות רב תחומי הן מתחומים קונבנציונלים, מרפואה משלימה, פיזיותרפיה, תמיכה נפשית. שם תוכלי לקבל את כל הטיפול במיסגרת אחת, תוך מעקב ותמיכה, ובמידת הצורך, אף טיפול פולשני בהזרקות, אם המצב יחייב. כל טוב, וחג שמח, דניאלה

01/04/2007 | 11:10 | מאת:

הי רונה יקרה, קודם כל אני שמחה מאוד שהגעת לפורום זה בתקופה בחייך שוודאי קשה לך- את פתאום צריכה להתמודד עם כל הכאבים ויחד עם זאת את צריכה להתמודד עם אי הוודאות עד אשר תקבלי אבחנה וודאית לאחר סיום הבדיקות. כל זה לא פשוט ובוודאי מעורר הרבה פחדים. אז קודם כל חשוב שתדעי שאת לא לבד וכי אנחנו פה בפורום (ובעמותה) פה בשבילך ונתמוך בך בדרכים שאנו מסוגלים לכך - לעיתים עצם הידיעה שיש קבוצה של אנשים שגם מבינים אותך ולא ישפט אותך וגם יכולים לשתף אותך בידע ובנסיון. מעבר לכך, בהמשך לדבריה של דניאלה - יש בהחלט הבדל בין מציאת דרכים להתמודד עם המחלה ולחיות בדרך הטובה ביותר בתוך הקשיים לבין סבל מכאבים שניתן לנסות להקל עליהם. אני ממליצה לך בחום לפנות למרפאת כאב טובה באיזור מגורייך יחד עם התוצאות של הבדיקות הנוכחיות על מנת שתוכלי לקבל טיפול לכאבים שלך - אכן, לא בהכרח ניתן להעלים את הכאבים אך סביר להניח שאפשר להקל עלייך במידת מה. אשמח לשמוע את ההתקדמות בפיענוח הכאבים שלך ובמה שאמרו לך במרפאת כאב וכן הלאה ועוד קודם לכן, אם את צריכה התייעצות לגבי מרפאות כאב- אנחנו לשירותך, מנדי

29/03/2007 | 11:45 | מאת: אלונה

לאחר שכאבי הגב שלי הקרינו לירך וזה כבר היה בלתי ניסבל הגעתי לפיזיוטרפיסט שאמר לי שהיציבה שלי לא נכונה ויש לחץ על עצב. הוא שלח אותי לקנות נעל בשם MBT ולאחר שקיבלתי הדרכה של יותר מחצי שעה התחלתי לעשות שימוש הדרגתי כאבי הגב פחתו משמעותית והיום לאחר חודשיים הם נעלמו !!! את חייבת לנסות !! היו שם אנשים עם כאבי בירכיים שצלעו ועם הנעל הלכו ישר !!! יש לי את האתר www.feetback.co.il בהצלחה