אלטרול

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/03/2007 | 14:11 | מאת: יעל

אני סובלת מתסמונת פיברומילאגיה כמה שנים והרופאה שלי החליפה לי לפני כ- 3 חודשים את התרופה אלטרולט לאלטרול. שאלתי היא, האם אלטרול גורמת להתמכרות<? ניסיתי להיגמל ממנה , אך לא הצלחתי להירדם בלעדיה ולכן אני חוששת. תודה יעל

20/03/2007 | 17:48 | מאת: דניאלה

יעל, ראשית חשוב להבין שאלטרולט ואלטרול הן בעצם אותה תרופה בדיוק, אשר כל ההבדל ביניהן הוא המינון, כאשר אלטרולט היא במינון של 10 מג' והאלטרול היא אותה תרופה אך במינון גבוה יותר של 25 מג' לכדור ,כך שבעצם אם היית לוקחת 2 טבליות וחצי של אלטרולט הרי זה שקול לאלטרול אחד. לגבי נושא ההתמכרות, בעיקרון אין זו תרופה ממכרת, אך היא תרופה שמסייעת לשינה ויתכן שהתרגלת אליה כאל תרופה כמו כדור שינה. אם את רוצה להפסיק מסיבה כזו או אחרת, אז אולי כדאי להפסיק הדרגתית, כלומר לרדת לחצי כדור למשך שבוע ואז להפסיק. גם אם יש הפרעות שינה, קרוב לוודאי שתוך מס' ימים לאחר הפסקה מלאה של התרופה הן תחלופנה, ולכן לא הייתי דואגת,בכל אופן, השאלה שלי- האם ההפסקה היא בתאום עם הרופא המטפל? האם התרופה לא עוזרת לך יותר? חשוב שלא לבצע שינויים בתרופות על דעת עצמך, אפילו אם את חושבת שתרופה אינה מתאימה לך, ולכן אולי לפני כל החלטה או שינוי, כדאי שתתיעצי עם מי שמטפל בך. דניאלה

21/03/2007 | 17:16 | מאת: יעל

מנדי שלום בקשר להפסקת התרופה - אכן החלטתי על סמך דעתי להפסיק , מאחר וניסיתי הרבה סוגי תרופות ושום דבר לא עזר כולל אלטרול, לכן חבל לי לקחת סתם תרופות ללא תועלת