נוירופתיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

18/03/2007 | 11:14 | מאת: אהובה

מהי נוירופתיה ? מה הסיבות לנוירופתיה ודרכי הטיפול ? האם יש קשר בין נוירופתיה לפוסט פוליו ? ושוב כיצד ניתן להבחין ו\אולקשור ובכלל לטפל ?

19/03/2007 | 09:12 | מאת: דניאלה

אהובה, נוירופתיה זוהי פגיעה במערכת העצבים. הפגיעה יכולה בסיבי עצב שונים וכתלות בסיב שנפגע כך יהיה הביטוי שלה- ירידה בתחושה, ירידה בהרגשת חום או קור, הרגשת נימול או עיקצוץ ועד תחושות כאב ממש באופנים שונים כגון שריפה או לחץ או זרם חשמלי. אם הפגיעה היא בסיבי תנועה, תיתכן גם הפרעה בכוח עם חולשה. אינספור מצבים יכולים לגרום לנוירופתיות, החל מתרופות, מחלות שונות (למשל בסכרת או באיידס),לאחר תאונות עם פגיעה בעצבים, ולפעמים למרות ברור מקיף, לא נמצאת סיבה לכך. פוליו היא מחלה שבעיקרה גורמת לפגיעה בסיבים התנועתיים, ואיני יודעת אם גורמת לנוירופתיה. הטיפולים הם בעיקרם תרופתיים. הייתי מציעה לך לפנות לנוירולוג ועימו להתייעץ הן לגבי ההקשרים עם הפוליו, והן לגבי הטיפול הראשוני. כל טוב. דניאלה

28/03/2007 | 11:20 | מאת:

שלום רב לך אהובה, למרות שדניאלה כבר נתנה לך הסבר טוב על הבעיה עצמה, אני ממליצה לך בחום לקרוא מעט על מהי נוירופטיה באתרים באינטרנט (אם את קוראת באנגלית ישנם יותר אופציות כמו האתר של ה- NIH אך ישנם גם אתרים בעברית) על מנת להבין יותר לעומק את הבעיה מכיוון שאני מאמינה שידע זה כוח ובכלל, כמה שיותר מבינים את המצב שבו אנו נמצאים ואת הבעיה עצמה, זה עוזר להיות יותר בשליטה. מעבר לכך, ישנם היום טיפולים שונים שיכולים להקל על נוירופטיה וישנם תרופות ספציפיות לכך ואני חושבת שכדאי לך לפנות למרפאת כאב בבית חולים. באופן כללי חשוב לדעת שהיום הגישה בטיפול בכאב כרוני מסוגים שונים זה טיפול רב תחומי - שילוב של טיפולים במרפאת הכאב, טיפולים כמו הידרוטרפיה ו/או פיזיוטרפיה, טיפול נפשי (אני מאמינה שהכי יעיל לפנות לטיפול אצל פסיכולוג רפואי) וכן הלאה. כאשר תוקפים את הכאב מכמה כיוונים במקביל יש בדרך כלל הצלחה יתרה מאשר טיפול יחיד. את מוזמנת גם להיכנס לאתר העמותה ולקרוא שמה יותר על ההתמודדות עם כאב כרוני, שיטות טיפול וכו' www.fightingpain.co.il בהצלחה עם הטיפול, מנדי