תאונת דרכים ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

18/03/2007 | 11:02 | מאת: ,תיקוה

שלום רב, לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים עת ישבתי ברכבי ומשאית נסעה רוורס ופגעה בריכבי שהיה בחנייה חטפתי זעזוע בכל גופי ובעיקר בעמוד שדרה צווארי גב ומאז אני סובלת מכאבי תופת ואם אר איי רואים בלטים שונים ... ובהפנייה לראומטולוג אמר שאני סובלת מפיברומלגייה שאלותי : האם כתוצאה מתאונת הדרכים מתפתח פיברומלגייה ? קיבלתי מרשם לארקוקסיה אבל ,זה לא בסל מה אפשרויות הנוספת ? אילו טיפולים שאינם תרופתיים ניתן לקבל במסגרת מרפאת כאב להפגת הכאבים שאין לי יום ואין לי ליל בגללם . אודה לתשובתך. בברכת יום מדהים תיקוה

19/03/2007 | 09:01 | מאת: דניאלה

תקווה שלום, פיברומיאלגיה היא מחלה שבה יש רגישות יתר לכאב של הגוף. לא ברור מה גורם לה. האם הסטרס של תאונת הדרכים גרם לה להתבטא או באמת להופיע-לא ברור האם באמת נדע זאת. צריך לציין שלרוב אינה מופיעה אחרי תאונות, אך קיים קשר בין מצב ריגשי וגופני במחלה הזו, ויתכן שהשילוב בין הזעזוע הגופני שחווית לזעזוע הריגשי, גרמו לביטויה. אין ספק שהטיפול הטוב ביותר למצב הזה הוא במירפאת כאב. שם ראשית יוודאו אנשי מיקצוע שזו האבחנה, שכן מכיוון שאין בדיקת דם או צילום לאבחן מצב זה אלא רק בדיקה גופנית, דרושה מיומנות באיבחון. שנית, לפיברומיאלגיה יש טיפולים הן תרופתיים (שהם גם בסל), הן פיזיותרפיים, והן פסיכולוגיים, והשילוב ביניהם משיג את התוצאה הכי טובה. במיראפאת כאב תזכי לקבל את כל הטיפולים הללו מצוות מיומן ואמפתי, ובטוחני כי מצבך ותפקודך ישתפר.אל יאוש. דניאלה

26/03/2007 | 23:09 | מאת: בתי גדז'

שלום לך תקווה תאונת דרכים היא אחת הסיבותלהתפרצות של פיברומיאלגיה. אני ממליצה לך לפנות למומחה ל פיברו ותשישות כרונית שיוכל ליעץ לך ולהפנות אותך להידרוטרפיה שמאוד מקלה על הכאבים. ממליצה לך להתחיל בהליכות מתונות וללכת לשיעורי יוגה עדינה בהתחלה זה נראה מאוד קשה אבל זה חשוב ומרגישים הטבה עם הזמן אשמח לשלוח לך רשימה של מומחים ומטפלים טובים,אם את מעונינת כתבי לי למייל שלי כל טוב לך בתי

28/03/2007 | 11:12 | מאת:

שלום לך תקווה, בהמשך לדברי החכמה שכבר נכתבו אני ממליצה לך בכל זאת להגיע למרפאת כאב כי שמה יוכלו לעשות לך הערכה רצינית ולראות איזה טיפול הכי מתאים לך או אילו שילובי טיפולים מומלצים במצבך. ישנם מרפאות כאב אשר בתוכם יש טיפולים כמו דיקור. אני רק רוצה לחזק את ההמלצה של בתי (אשר בעלת ניסיון רב בתחום של פיברומיאלגיה) לנסות טיפולי הידרוטרפיה - כמובן שכדאי לך לקבל המלצה של רופא לטיפול זה כי אז את יכולה לקבל התחייבות דרך הקופה שלך. שמעתי מחולות פיברו' רבות שהידרוטרפיה מאוד מקלה עליהם. אני בכלל חושבת שהידרו' זה טיפול חשוב לכל מי שסובל מכאב כרוני. מה שחשוב זה למצוא בריכה מחוממת דיה כי אם הבריכה לא חמה מספיק השרירים שלך יתכווצו וזה לא ישפר את מצבך. מקווה שעזרנו לך קצת, מנדי