כאבים וקנקים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/03/2007 | 16:47 | מאת: שירן

שלום. כבר שלוש שנים בערך שהצוואר נתפס לי כל כמה חודשים ולאחרונה גם הגב בנוסף יש לי קליקים מכל מפרק בגוף בערך. מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב והאם קנקים מהגב אומרים שיש לי יותר סיכויים לפריצת דיסק? אני בת 22 עם פרופיל 97 ומשקפיים, אם זה משנה. תודה מראש.

17/03/2007 | 23:20 | מאת: דניאלה

שירן שלום,את לא ציינת האם כשנתפס לך לדברייך הגב או הצוואר זה קשור לפעילות כלשהי או קורה ללא כל מאמץ או תנועה מיוחדת. האם את פעילה ספורטיבית? האם עברת ברור אורטופדי כלשהו?כמו כן האם קיים כאב מקומי או שמקרין לרגל או יד? כיצד חולף? "גב תפוס" יכול להיות מסיבות רבות. השכיחות הן על רקע בעיות של שריר מכווץ או מתוח. כאב על רקע בעיות של דיסק הוא כאב בעל מאפיינים יחודיים יותר והתקף יכול להימשך תקופות ממושכות (לפעמים אפילו שבועות ללא טיפול). הנושא של ה"קליקים" בפרקים, לא כל כך ידוע למיטב ידיעותי, מה הגורמים לכך, בכל אופן אין קשר בין עודף "קליקים" לבין סיכון יתר לפריצות דיסק. אם טרם נבדקת, ומכיוון ואת צעירה ובכ"ז מתארת תסמינים חוזרים של בעיות גב, הייתי בשלב ראשון פונה לבדיקה על ידי אורטופד וברור ראשוני לפי המלצותיו. כל טוב. דניאלה

20/03/2007 | 11:51 | מאת: אייר

הי שירן, זו בטח ירייה באפלה (באפלה מוחלטת!), אבל את גמישה מאוד? את סובלת גם מכאבי מפרקים? אני שואלת כי אני סובלת מתסמונת גנטית ראומטולוגית (קשה לאבחן אותה, כי רוב הרופאים לא מודעים אליה ולהשלכותיה) שגורמת בין השאר גם לקליקים בכל המפרקים. אם את גמישה מאוד, אולי שווה לשלול אותה כסיבה לקליקים ולהיתפסויות. אבל, אני לא רופאה, כמובן, וזו רק התהיה האישית שלי.

22/03/2007 | 18:29 | מאת: שירן

אני ממש לא גמישה. ההיפך.