כאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/03/2007 | 08:19 | מאת: לימור

את צודקת , אני בת 33 אםל3 ילדים הבעיה היא טרומבופיליה ACLמוגבר S פרוטאין נמוך במהלך כל הבדיקות בחודשים האחרונים ,כמו כן בהריון האחרון הזרקתי קלקסן 80 גר'פעם ביום כיום אני 3 שנים אחרי הלידה וכמובן שיש לזה השלכות ,את האלטרולט אני שותה כבר מאז ולא נראה לי שהתופעות זה מהכדורים הנל , אני פשוט סובלת ואני לא חושבת שיש לי את הכוחות להגיש תביעה ולרוץ סתם לכן שאלתי לגבי הנכות האם ידוע לך על אנשים כמוני שיש להם סוג של נכות שמוכרת בביטוח לאומי תודה לימור את מקסימה

14/03/2007 | 17:47 | מאת: דניאלה

לימור שלום שוב, אם את לוקחת אלטרול כבר 3 שנים, וללא שינוי במינון, אז זה לא סביר שמה שאת חווה אכן קשור אליו. מצד שני לאור בעיית הרקע שלך, כל תסמין חריף שהולך ומתגבר במשך מס' ימים ואינו מוכר לך, או שבעוצמה חזקה מהרגיל ואשר אין לו סיבה פשוטה שיכולה להסבירו (כמו מחת חום חולפת, חבלה, מצב חרדה וכו') בכל זאת לדעתי דורש ברור לווידוא שאינך מפתחת סיבוך של הטרומבופיליה ואיזה קרישה באחד מכלי הדם, למשל. אומנם זה לא המקום לכך, אבל משום ש- ACL לכשעצמו אינה תסמונת מכאיבה, ומשום שאת בטיפול ע"י ראומטולוג,תהיתי אם עברת ברור במקביל למחלות קולגן ( כמו לופוס) ואם יש אבחנה כזו נילווית או לא. כמובן שאם יש אבחנה שמסבירה את הכאב וזה לא "רק כאב" זה הרבה יותר פשוט מבחינת סעיפים והכרה בביטוח לאומי. אם מדובר באבחנה של ACL וקרישת יתר וכאב מסיבה לא ברורה (וגם כאן אני מניחה שיש שאלה אם כבר עברת ארועי קרישת יתר או את מקבלת קלקסן כמניעה בלבד), אז אני אישית לא מכירה את הנושא הזה מול ביטוח לאומי. מה שאני כן יכולה להגיד לך מהניסיון האישי שלי שהוא אומנם בתחום שונה של כאב, שבכל פנייה למוסד לביטוח לאומי, צריך להצטייד בהמון כוחות וסבלנות ושיריון מול המערכת, ולהחליט מראש שבטוחים שבאמת רוצים להיכנס לזה וכמה מעוניינים להשקיע, כי זה יכול להיות מייגע ביותר, ללא קשר למידת הנכות או צידקתך. לפעמים פשוט נופלים בין הכיסאות בגלל סמנטיקה, בירוקרטיה או סתם נוקשות לב.אז מה שלא תעשי שיהיה לך טוב, דניאלה