כאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/03/2007 | 14:55 | מאת: לימור

שלום דוקטור אני מאבחנת עם קרדיוליפין גבוה ומטופלת בזה , מזה 3 שנים אני סובלת כבאבים הכל הגוף ניגשתי לראומטולוג נתן לי אלטרלט 10 מ"ג מזה 3 ימים כל הגוף כואב בנוסף כאבי ראש חזקים מלווים בסחרחורות חוסר אויר כמו סוג של אטימות בראש אין לי מושג מה אודה אם תעזרי לי יש לי שאלה היות ואני מאובחנת בבעיה של קרשיות יתר ובעית הכאב בגוף ידוע אם אוכל להוציא נכות היות ואין לי כבר כוחות לעבוד ולסבול ואין לי מושג מה לעשות אודה לתשובה לימור

14/03/2007 | 00:29 | מאת: דניאלה

לימור שלום, אומנם לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי כאלו ואחרות, אבל אם נראה לך שמאז תחילת נטילת התרופה החדשה את חווה תופעות שהן או בעוצמה חזקה מהרגיל, או ממשיכות להחמיר או שאינן מוכרות לך ומדאיגות אותך,הרי שעלייך לפנות בהקדם האפשרי אל הראומטולוג שנתן לך את האלטרול ולהתייעץ עימו אם אלו תופעות סבירות מהתרופה ואם מותר לך להמשיך אותה או אולי עלייך להפסיק לקחת אותה לאלתר. מכיוון שזהו פורום של תמיכה הרי שאין לנו את הידע או הסמכות לתת את התשובה המיקצועית לשאלה זו. לגבי נושא הנכות, לא סיפקת די פרטים עמ"נ שניתן יהיה לדעת מה מצבך והאם לכן את "זכאית" לנכות או לא. בכל אופן, כל אחד רשאי לנסות ולגשת למוסד לביטוח לאומי עם חומר רפואי לוועדה לנכות כללית. לפעמים כדאי להתייעץ לפני כן עם עורך דין מראש. לימור, דבר נוסף, איני יודעת בת כמה את אפילו, ואני מבינה היטב את הקשי בהתמודדות עם הכאב, ואת העייפות והרצון לוותר "ולשבור את הכלים". אבל פרישה מהחיים לא הופכת את החיים ליותר נסבלים או פחות כואבים, תרתי משמע.נכון שקשה לעשות יותר דברים כאשר כואב, אבל האם את בטוחה שבגלל זה את לא רוצה יותר לעשות כלל? כשאין כוחות ומאגרים צריך למלא אותם, בעשייה, בהסחת דעת, במשהו מהנה במשהו מועיל ומספק. מנוחה לגוף אך מבלי להפרות את הנפש, ולבסוף שניהם יוצאים נפסדים. אני תקווה שתרגישי יותר טוב, ותשיגי את מה שאת זקוקה לו , דניאלה

22/03/2007 | 13:37 | מאת:

שלום לימור היקרה, כפי שדניאלה ציינה- אין זה פורום רפואי אלא פורום תמיכה אך ננסה לעזור לך. לידיעתך, ישנם פורומים המנוהלים ע"י רופאי כאב באתר זה ובאתרים כמו STARMED וכעת לעניין עצמו - כפי שדניאלה ציינה - אם את מרגישה שינויים דרמטיים מאז לקיחת התרופה, עלייך לדבר על כך עם הרופא ולעקוב אחר המלצותיו. יש להיזהר עם תרופות מהסוג הזה שלא להפסיק בפתאומיות מתוך החלטה אישית כי זה יכול לגרום לסימפטומים קשים יותר. בקשר לכאבים בכל הגוף - אני ממליצה לך בחום לגשת למרפאת כאב בבית חולים באיזור מגוריים כי שם ינסו להקל על הכאב שלך. לגבי הנכות - את יכולה לפנות לסינגור קהילתי או ליעוץ משפטי חינם - עורכי דין אשר מייעצים לקהילה בחינם. ייתכן שהם יוכלו לעזור לך להכין את התיק שלך לביטוח לאומי. כדאי לך כבר לפנות לרופא מומחה ולבקש חוות דעת עבור ביטוח לאומי אך אני ממליצה לך קודם לפנות למרפאת הכאב. ייתכן שהמכתב שלהם גם יעזור לך בפנייתך לביטוח לאומי. אם את צריכה עוד משהו ונוכל לסייע - נעשה זאת בשמחה! כל טוב ותזכרי שאת לא לבד וכולנו פה בפורום מבינים את כל הקשיים שעוברים עליייך. מנדי