כאבים בבקע בבטן- מישהו מזדהה?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/03/2007 | 04:13 | מאת: נכדה

שלום לסבתי יש כאבים חזקים באזור בקע. הבקע נוצר מניתוח שעברה לפני 20 שנה והכאבים הופיעו לפני שנה וחצי. נאמר לנו שכנראה מדובר בבקע שמתחיל להכאיב אחרי שנים למרותש בסיטי לא רואים חסימות. האם זה מוכר למישהו? מעבר לכך הסבתא סובלת מכאבים רבים גם בפרקים- אני אודה להמלצה על משכח כאבים, רופא כאב טוב באיכילוב, מכשיר כלשהו להפגת כאב ועוד. כלה מלצה תעזור (כי מה שניסינו או שלא עוזר או שמתנגש עם בעיות אחרות שיש לה והתוויות נגד). תודה גדולה הנכדה

13/03/2007 | 10:34 | מאת: דניאלה

לנכדה היקרה שלום רב, הדאגה שלך לסבתך ראויה לשבח. ראשית כאבים בבקע בצלקת אינם נדירים ויכולים להופיע גם שנים רבות אחרי הניתוח. צריכים להיות ערים כפי שנאמר לכם, וטוב שכך, לסימני חסימה, שהבנתי שאין, והסיכויים לכך לא רבים, שהם הקאות קשות, עצירות שמחמירה והולכת או כאבים עוויתים שונים מהכאב הרגיל- ובמיקרים הללו יש לפנות בדחיפות לבדיקת רופא. מכיוון שבקע קשור לחולשת שרירים באיזור הצלקת ניתן לנסות להשתמש בחגורות בקע שיפעילו לחץ חיצון וימנעו בעת מאמץ יומיומי התבלטות של תוכן הבטן החוצה מה שיכול לגרום לאי נוחות וכאב. יש חגורות בחוזקים שונים בבתי המרקחת וחלקן כחלק מתחתון גבוה יותר ואז לפעמים זה יותר נוח. לגבי תרופות, ביחוד באדם מבוגר עם בעיות רקע וטיפול תרופתי נוסף, כדאי לגשת למרפאת כאב מסודרת ולהתייעץ עם רופא מוסמך לגבי הטיפול והמעקב, ובטוחני שיוכלו לסייע לה לגבי סוגי הכאב השונים שלה ביעילות ובביטחה. כל טוב, דניאלה

22/03/2007 | 13:31 | מאת:

שלום נכדה יקרה, סליחה על העיכוב במענה אך בהמשך לדבריה של דניאלה, אכן כדאי מאוד שסבתך תגיע למרפאת כאב - היעדר ממצאים המעידים על בעיה כמו חסימה אינו אומר שהבעיה אינה קיימת. הבעיה כרגע הינה הכאבים ועל כן יש לטפל בכאבים עצמם תוך כדי וידוי שהבעיה איננה חסימה או כל דבר אחר. במייל שלך ביקשת המלצה לרופא באיכילוב - אני ממליצה לך לפנות למרפאת הכאב באיכילוב ולפנות שם לד"ר גלינה פודוביק - היא רופאה מצוינת ואדם מדהים. היא הייתה יד ימינו של פרופ' ניב ז"ל. דרך אגב, חשוב מאוד שהסביבה הסובבת את סבתך לא ימסרו לה את המסר שהכאב הוא פשוט חלק מתהליך הזקנה ושהיא פשוט צריכה להשלים עם זה - לאף אחד לא מגיע לסבול ויש להתייחס לכאבים שלה ברצינות, כפי שאת מתייחסת, תוך כדי עידוד לפעילות כלשהי. אם אפשר לעזור במשהו - ננסה בשמחה. שסבתך תרגיש טוב ותודה לך על הדאגה לסבתך. מנדי