פיברומילגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/03/2007 | 18:28 | מאת: לי

האם ישנה דרך חד משמעית בה מאבחנים פיברומילגיה? אני מסתובבת שנים עם כאבים ועייפות כרונית שדומים לסימטומים שקראתי כשייכים לפיברומילגיה, אבל הרופאים אליהם הגעתי מעולם לא הזכירו את המחלה. בעצם, מעולם לא היה להם פיתרון שהועיל במשהו לכאב, מלבד לקחת כדורים...

09/03/2007 | 01:49 | מאת:

שלום רב לך, ישנה בדיקה קלינית שבה נוגעים בחמש עשרה נקודות וע"פ התוצאות ביחד עם בירור סימפטומים כמו עייפות וכו' נוטים לקבוע אבחנה. אני ממליצה לך להגיע למרפאת כאב מכיוון שבמרפאה זו יתייחסו לכאב ברצינות וינסו לברר את מקור הבעיה וכולל בתוך זה את האפשרות לפיברו'. אם אינך יכולה/רוצה לפנות למרפאת כאב אני ממליצה לך לפנות למרפאה המתמחה בפיברומיאלגיה כמו שיש באיכילוב.דרך אגב, ישנו מומחה מוביל בתחום בשם פרופ' דן בוסקילה אשר עסוק גם במחקר בתחום זה. כדאי בהחלט לפנות לעזרה ולרופא שיתייחס לכאבייך ברצינות! בהצלחה, מנדי

09/03/2007 | 15:08 | מאת: מנוסה

מניסיון של מישהי שאובחנה גם כסובלת מפיברומיאלגיה,אני יכולה ללהעיד שלא תמיד זה קל ואפשרי למצוא רופא שיתייחס לכאביי ברצינות,כי אפילו ראומטולוגים לא ממש מתייחסים לכך ברצינות,וטוענים שזה רק עיניין נפשי,שצריך להיות מטופל ע"י פסיכיאטר או פסיכולוג.

26/03/2007 | 23:02 | מאת: בתי גדז'

שלום לך לי יש קובץ קטן של רופאים שמומחים למחלה.ולצערי חולים מסתובבים לפעמים עם כאבים ותופעות נוספות במשך שנים עד שרופא נותן שם לסבל שהם. אם את מעונינת אשמח לשלוח לך את רשימת המומחים למחלה וא הרשימה של ההמלצות שלי. לא בטוח שאותם מומחים יוכלו לתת לך תרופת פלאים (עדיין אין כזו)יש תרופות שמקלות עם הכאב אצל כ 30% מהחולים לתקופה מסוימת. אם את מעונינת שלחי לי מייל למייל שלי הרבה מנוחה ויוגה עדינה מאוד חשובה ומקלה . כל טוב לך בתי

15/06/2008 | 00:36 | מאת: מיה

אם מישהו יכול לעזור לי, לפני כ- 15 שנה אובחנתי ע"י ראומטולוגית כחולת פיברמילגיה. בשנה האחרונה, הכאבים כל כך חזקים עד שאפילו משככי כאבים שאני לוקחת לא עוזרים. בעבר לא היתה כל כך בעיית התשישות, אבל היום נוספה גם בעיה זו. אני לוקחת בבת אחת 70 טיפות טרמדקס פעם ביום, 6 כדורי פרוקסול פורטה, וגם אז עדיין ממשיך לכאוב. מכיוון שהכאב עיצבי, אני לא יכולה להיות "נחמדה", ואני בן אדם שאוהב לצחוק ולשמוח. אני מיואשת לגמרי. אני בכוח עושה כמה שאני יכולה ספורט, שחיה, ריקוד, אבל לא תמיד אני יכולה. התחלתי לחשוב שאולי יש לי בכלל משהו אחר ולא פיברומילגיה, אולי איזה חיידק, אני כבר לא יודעת, אולי מישהו יוכל לייעץ לי איזה בדיקות צריך לעשות, לרופא באיזה תחום התמחות לפנות, איזה תרופות אחרות ממה שאני לוקחת יכולות לעזור יותר. בבקשה, אני חייבת לעבוד, והכאבים לא מאפשרים לי זאת זאת שאלה קיומית בשבילי. תודה מכל הלב.

15/06/2008 | 00:39 | מאת: מיה

אם מישהו יכול לעזור לי, לפני כ- 15 שנה אובחנתי ע"י ראומטולוגית כחולת פיברמילגיה. בשנה האחרונה, הכאבים כל כך חזקים עד שאפילו משככי כאבים שאני לוקחת לא עוזרים. בעבר לא היתה כל כך בעיית התשישות, אבל היום נוספה גם בעיה זו. אני לוקחת בבת אחת 70 טיפות טרמדקס פעם ביום, 6 כדורי פרוקסול פורטה, וגם אז עדיין ממשיך לכאוב. מכיוון שהכאב עיצבי, אני לא יכולה להיות "נחמדה", ואני בן אדם שאוהב לצחוק ולשמוח. אני מיואשת לגמרי. אני בכוח עושה כמה שאני יכולה ספורט, שחיה, ריקוד, אבל לא תמיד אני יכולה. התחלתי לחשוב שאולי יש לי בכלל משהו אחר ולא פיברומילגיה, אולי איזה חיידק, אני כבר לא יודעת, אולי מישהו יוכל לייעץ לי איזה בדיקות צריך לעשות, לרופא באיזה תחום התמחות לפנות, איזה תרופות אחרות ממה שאני לוקחת יכולות לעזור יותר. בבקשה, אני חייבת לעבוד, והכאבים לא מאפשרים לי זאת זאת שאלה קיומית בשבילי. תודה מכל הלב.