טרמדקס וטרמל קפסולות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/02/2007 | 17:21 | מאת: דן

הרופאה המליצה לאימי לקחת טרמדקס וטרמל קפסולות. 1. מי מהתרופות הנ"ל נחשבת ליותר חזקה 2. האם התרופות הללו ממכרות 3. האם יש תופעות לוואי קשות

16/02/2007 | 21:04 | מאת: דניאלה

דן שלום, בעיקרון טרמדקס וטרמל הן אותה תרופה בשם מסחרי שונה (חברה מיצרת אחרת), כך שבפועל אין ביניהן הבדל ממשי. אם שזה נאמר, צריך לשים לב כי טבליות טרמדקס יש במינון של 100 מג' בלבד. לגבי הטרמל- הקפסולות הן קצרות טווח בפעולתן (כמו כדורי הטרמדקס של ה- 100 מג'), כלומר פועלות כ- 4-6 שעות בלבד. לחברה הזו, יש גם כדורי טרמל, במינון של 100 מג', שזה התכשיר יחיד שהוא ארוך טווח, כלומר עובד כ- 12 שעות. בנוסף יש גם טיפות טרמדקס (גם קצרות טווח) אך מאפשרות התטמת מינון יותר עדינה ואישית ולפי הצורך. בדרך כלל מומלץ אם יש כאב מתמיד "סביב השעון" להשתמש בטבליות הארוכות טווח באופן קבוע, ולשמור תכשיר כלשהו בעל פעולה של שחרור מהיר וקצר לשעת משבר. ככלל, למרות שהטרמדקס בעלת מנגנון כפול וחלקית פועלת באופן הדומה לתכשירים ממשפחת המורפין, הרי שהזיקה שלה נמוכה, ואינה נחשבת לתכשיר ממכר, לא גופנית ולא פסיכולוגית, והסיכוי לפתח אליה תלות, למרות שקיים, נמוך ביותר. אין היא מחייבת גם מירשם נרקוטי כמו תרופות ממכרות "אמיתיות". לגבי תופעות הלוואי- ראשית אם עולים במינון לאט ובהדרגה יש סיכוי להימנע מחלקן. וגם אם מופיעות, פעמים רבות תוך מס' ימי שימוש יש התרגלות של הגוף אליהן והן נעלמות, אז לא להיבהל, ולא להפסיק בהכרח את התרופה אם לא מרגישים טוב והיא עוזרת. בעיקרון היא יכולה לגרום תחושה של "כמו שיכור"- ראש סחרחר, חוסר שיווי משקל, מעט ישנוניות. תיתכן גם נטייה קלה לעצירות. אלו הדברים השכיחים. אך כמובן כמו בכל תרופה חדשה אם מופיעה תופעה חריגה אז צריך להתייעץ עם הרופא שרשם אותה ולברר האם זה בסדר וכיצד להמשיך. מקווה שסיעתי, שבת שלום ובריאות, דניאלה

17/02/2007 | 17:29 | מאת: אייר

מניסיוני האישי (ותו לא! - אני לא רופאה ולא מבינה ברפואה) הם עלולים לגרום לבחילה קשה, לכן כדאי להתחיל במינון נמוך ולוודא שלא סובלים מבחילה. אישית, אני מעדיפה לקחת טרמדקס בטיפות ולא בכדורים, כי אז אני יכולה "לשחק" עם המינון המדויק - זאת אומרת, לקחת מינון קצת נמוך יותר ולהימנע מבחילות.

20/02/2007 | 13:00 | מאת: אייר

שכחתי להוסיף שכשאני לוקחת טרמדקס אני מקפידה תמיד לקחת את התרופה על בטן מלאה, כי על בטן ריקה הבחילה תוכפל.