כאבים בגב תחתון כתוצאה מגושי ציסטה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

12/02/2007 | 01:06 | מאת: תאילנד

שלום, בגיל 18 הלכתי לרופא בנוגע ל"ציסטה" שצמחה לי בגב התחתון מצד ימין. הוא אמר לי שאין מה לחשוש, ושאם היא תגדל או יהיה שינוי וכאבים לבדוק שוב. כיום אני בת 26, לפני כשבועיים הרמתי מכשיר כבד מאוד... ולמחרת התחילו כאבים חזקים בגב התחתון. כשנגעתי בציסטה (גוש מוצק בעל תזוזה) גיליתי ששינתה צורה. כלומר, נהיו לי כמה גושים נוספים. אלו לא כאבים חזקים בדר"כ, הכאב עמום. אשמח לשמוע חוות דעת, מה זה יכול להיות. מה הטיפול? האם זה מסוכן? בכבוד רב.

12/02/2007 | 13:05 | מאת: דניאלה

שלום לך,במיקרה של כל גוש שמשנה את צורתו, או מופיע חדש, או מתחיל לכאוב כאשר לא כאב קודם לכן, (ויתכן שהרמת המכשיר הכבד קשורה לכך או שאינה קשורה לכך שמישרין ורק גרמה לך להפנות את המודעות בחזרה לאותו המקום,) הייתי ממליצה ללכת ולהיבדק על ידי רופא כדי להיות בטוחה שאין מדובר כעת בבעיה הדורשת המשך ברור או טיפול.כל דבר אחר,כמו זריקת אבחנות מהשרוול מבלי לראות על מה מדובר, יהיה לדעתי,מעשה בילתי אחראי מצידנו. יתכן, וגם כעת,אין ממה לחשוש כפי שנאמר לך בזמנו,אך ליתר ביטחון הייתי בכל זאת הולכת לאיש מיקצוע ומודאה זאת,שוב. בהצלחה ובריאות שלמה, דניאלה