פיברומילגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/02/2007 | 12:36 | מאת: ריקה

שלום דניאלה, תודה על תשובתך המידית, שמחתי לקבלהץ עם זאת, כנראה לא הייתי מספיק ברורה. עד לפני מספר שנים, תכיפות ההתקפים היתה אמנם אחת ליומיים שלושה, אך לאחרונה הכאבים הם יומיומיים ולכן מדאיגה אותי כמות נטילת התרופות גאותן ציינתי. שאלתי לגבי התרופה התת עורית מאחר ולא ידוע לי על טיפול תרופתי אגרסיבי יותר ממה שאני נוטלת עכשיו, 6 פרוקסול + 50 טיפות טרדמקס פעמיים ביום זה נראה לי המון אם זה כל יום. אם יש שלב נמוך יותר מהטיפול התת עורי אשמח צאוד אם תיידעי אותי לגביו. תודה ויום טוב. ריקה.

08/02/2007 | 22:02 | מאת: דניאלה

ריקה ,נראה שהבנתי אותך היטב, ושוב אני חוזרת על דברי שאין זה אומנם מקומי ליעץ לך מה עלייך ליטול, אך למשל, 50 טיפות טרמדקס פעמיים ביום, זהו רק כמחצית המינון המירבי של תרופה זו, שלא לדבר שפרט מטרמדקס ופרוקסול, ועד לפני שלב הנרקוטיקה, ובוודאי בפיברומיאלגיה, כדאי יהיה אולי לנסות תרופות ממשפחות נוספות (למרות שאיני יודעת מהו סוג הכאבים שלך, אבל פעמים רבות הכאבים הללו מגיבים כמו כאבים עיצביים לתרופות מהסוג הזה כמו-אלטרול, או סימבלטה או ליריקה וכו'). וכמובן, שלבני שנותנים תרופה בדרך פולשנית, ומתן תת עורי, זה טיפול פולשני משהו-שמעיד על צורך במתן סביב השעון של נרקוטיקה, ואת עדיין לא נטלת את הכדור הראשון שלך מהסוג הזה!? למה לא להתחיל פשוט בכדורים מורפין כאלו ואחרים, לפני "שקופצים" ישר למשאבות תתעוריות? לדעתי, כל תהליך שהוא פולשני יותר צריך להישמר כאופציה אחרונה אחרי שמוצו כלל האפשרויות השמרניות יותר, ורק אם בכל זאת לא מושגת הקלה מספקת ע"י כל סוגי הכדורים וגם במינונים מירביים של נרקוטיקה דרך הפה לא ניתן להשיג הקלה, אז ניתן לשקול פעולה מהסוג הזה,אך לא לפני כן, אך כאמור זוהי רק דעתי האישית, דניאלה.