כאבים וי וי וי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/02/2007 | 23:31 | מאת: בר

קניתי מכשיר למניעת כאב שהומלץ על ידי פזיוטרפיסטית עם אלקטרודות נדבקות וזרמים חשמליים מעיין פולסים מי יכול להסביר לי מה הוא בדיוק עושה ? והאם זה יכול גם להזיק . תודה

08/02/2007 | 09:49 | מאת: דניאלה

בר שלום, מדובר במכשיר הקרוי TENS-Transcutaneous Electric Nerve Stimulator או בעברית- גרייה חשמלית דרך העור. ופעולתו כשמו- גירוי חשמלי של העצבים דרך העור. המכשיר מבוסס על העיקרון התיאורטי של מנגנון השער, כלומר-דרך שער אחד עובר בזמן אחד גירוי אחד, ואם ניצור באיזור של הכאב ע"י גירוי האיזור עצמו או העצב המוליך לאותו איזור (שזה בדרך כלל שמה שמומלץ לעשות),גירוי חשמלי עדין ולא מכאיב, שזה מה שמהכשיר עושה, באותו הזמן, זה הגירוי שנרגיש,ולכאורה,לא ניתן יהיה להעביר באותו מקום עוד גירויים, דהיינו, תחושות של כאב, וכך תהייה הקלה. אחרי ההסבר המדעי, באופן פרקטי, שמים את המדבקות באיזור של מוצא העצבים שאחראים על האיזור הבעייתי (ולאו דווקא על המקום עצמו ),על הפיזיותרפיסט או מי שהמליץ לך על המכשיר לכוון אותו, כי יש מספר אפשרויות הפעלה שלו. העוצמה נקבעת לפי התחושה שלך של מה שנוח לך כגירוי "נעים", מדגדג כזה, אך לא מכאיב. ניתן להפעיל לפי הצורך בשעת כאב בלבד, או כל הזמן. יש אנשים שמשיגים הקלה משמעותית מהמכשיר. כמו כל מכשיר בשימוש לא נאות, עשוי לגרום אולי להחמרת הכאב, אך קרוב לוודאי שלנזק ממשי, לא. בכל אופן כדאי שתפעילי אותו אחרי שתקבלי הנחיות לכך.איני יודעת מה הבעיה הרפואית שלך, אבל על פניו זה טיפול בטוח ששווה ניסיון. דניאלה

11/02/2007 | 12:10 | מאת:

שלום רב' בהמשך לדבריה של דניאלה - אכן מכשיר ה- TENS יכול להוות מקור מקל על הכאבים אך חשוב שבהתחלה תקבלי הסבר ע"י איש/ת מקצוע כגון רופא או פיזיוטרפיסט אשר יוכל להראות לך היכן כדאי לשים את האלקטרודות. לעיתים ישנן מספר מקומות ודרכים שבהם אפשר להניח את האלקטרודות וכפי שדניאלה ציינה, כל מכשיר יכול להוות בעיה אם לא משתמשים בו נכון. אי לכך, אני ממליצה בחום להתחיל את הטיפול במכשיר זה בליווי מקצועי. בהצלה וכולי תקווה שהמכשיר יביא לך הקלה כלשהי, מנדי

17/02/2007 | 17:35 | מאת: אייר

גם אני וגם ידיד טוב שלי שסובל גם הוא מכאבים שמנו לב שמשום מה, כשאנחנו משתמשים ב-TENS המכשיר מקל על הכאב, אבל אחרי כמה דקות הכאב נודד למקום אחר בגוף וממשיך משם! זה די מוזר, ואולי זה קורה רק לשנינו... :) אבל הגענו למסקנה ש-TENS יעיל מאוד לפעמים, אבל הכאב נוטה לחזור במקום חדש ושהוא יעיל רק לטיפול בסוגים מסוימים של כאב - בעיקר לכאבים חדים, ולא לכאבים קהים. בקיצור, זהו רק הניסיון האישי שלי ותו לא.