מחוך לחולשה כרונית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

24/01/2007 | 16:31 | מאת: א

שלום אני בן 44, סובל מעקמת עם קיפוזה חמורה ומכאיבה (וכן מעט עקמת הצידה) ,אבל לא נראה כמו בעל מום. במקומות של שיא הכיפוף יש לי בעיות בדיסקים. אני קצת מוגבל בתנועה בגלל זה,ומאוד מתקשה(בגלל כאבים) לעבוד במקצועי=מחשבים, ולתפקד בכל תחום בחיים. אני גם סובל מחולשה כרונית (CFS), שמונעת ממני לעשות תרגילים לחיזוק שרירים ויישור הגב, ואני עומד ויושב כפוף כי אין לי כוח להתיישר. העקמת הולכת ומתגברת., וכן כל הזמן אני צריך לעשות מתיחות לשחרר את מה שנתפס. אני מרגיש שאם יהיה לי משהו להישען עליו כמו מחוך- זה יכול להועיל ולתפקד כמתיחה ממושכת שיכולה למנוע החמרה בעקמת, וגם להוריד את הלחץ מהדיסקים הפגועים/המעוכים. אני מבין שמחוך יכול להחליש את שרירי הגב, אבל בלי מחוך אני לא מפעיל אותם, אלא מתכופף יותר ויותר בגלל החולשה. 1.האם כדאי לי מחוך לתקופה מסויימת? לכמה זמן? למשל אני יכול יום כן ויום לא למשך שבועיים, או יום יום שעתיים בערב. 2.איזה מחוך? 3.האם ידוע לך שם של רופא שיכול לרשום לי אותו במכבי באיזור פ"ת רבתי? 4.הכי חשוב: מה הקשר שלך /הנסיון שלך בנושא?בתודה מראש

24/01/2007 | 23:17 | מאת: דניאלה

שלום לך, ברור לי עד כמה קשה לעשות תרגילים כאשר מרגישים תשושים, ועל אחת כמה וכמה כאשר כואבים. זה בוודאי מקשה עוד יותר שהשרירים שלך חלשים למדי, ואז כנראה נקודת ההתחלה שלך היא די נמוכה שזה מן הסתם עושה את הניסיון לקשה ומעייף עוד יותר, וכרגע נראה שויתרת על האפשרות הזו לגמרי.אבל אולי בכל זאת תצליח למצוא בכל יום 10 דקות יותר טובות בהן תצליח לאזור די כוחות ולעשות מס' תרגילים? אולי בהתחלה זה יהיה קשה ואח"כ קצת פחות? אולי שווה בכל זאת לתת לזה ניסיון למרות כל ההסתיגויות? לדעתי עלייך לפנות לפיזיותרפיסט טוב, גם להתייעץ לגבי כל העיניין של התמיכה/מחוך/חגורת גב ששאלת לגביו, ואם כן אז איזה סוג. למשל לגבי חגורות גב, יש כאלו הדורשות התאמה אישית ממש.אולי יכול גם לסייע לך בעיניין התרגילים, למשל עבודה משותפת איתו או עם מכשיר כך שתהיה אולי יותר פסיבי בהתחלה ותחלוק עומסים וכך תתעייף פחות ועדיין תפיק תועלת. סתם רעיונות.מקווה שתרגיש טוב יותר. דניאלה

31/01/2007 | 15:06 | מאת:

שלום רב, בהמשך לדבריה של דניאלה, אני מסכימה בהחלט שחשוב, למרות הקשיים האובייקטיבים בכל זאת למצוא דרכים לתרגל את השרירים ואת הגב, גם אם זה מספר זעום של תרגילים. למשל דרך אחת לצמצם את הכאב זה לעשות את התרגילים בבריכה מחוממת דיה - והכי טוב זה לפנות לקבלת טיפולי הידרוטרפיה מאת אדם המתמחה בטיפולים מסוג זה. המים מהווים מקום מוגן שבו אין הרבה עומס על המפרקים והשרירים ועל כן ניתן לעשות יותר מ"ביבשה" מבלי לגרום נזק ועייפות והמים החמים מהווים למעשה מקור המרגיע כאבי שרירים וכן הלאה. אני גם ממליצה בחום על טיפולי פיזיוטרפיה, במיוחד מכיוון שמדובר במצב כרוני ועל כן יש לתחזק באופן קבוע את הגוף וזהו אחד מתפקידיו של הפיזיוטרפיסט. פיזיוטרפיסט יוכל גם לחוות את דעתו בנושא המחוך, וכך גם כל אורטופד, במיוחד אורטופד המתמחה בבעיות גב. באופן כללי אכן יש תמיד דילמה במתן מחוכים מן הסוג הזה כי מצד אחד זה מקל ומצד השני, זה מחליש את השרירים. לפעמים הפתרון הוא רק להשתמש במחוך לפעילות גופנית או למטרות מסוימות ולא לשים אותו כל הזמן. אני בעצמי נעזרת במשך כמה שנים במחוך, בין שאר המכשירים שלי, והקפדתי להמשיך טיפול פיזיוטרפיה , הידרוטרפיה ושחייה ובמקביל גם נעזרתי במחוך במצבים בהם העומס על הגב היה קשה מדי וכן הלאה. לסיכום: אני מציעה לך לפנות לאורטופד טוב באיזורך ולהתייעץ איתו בנוגע למחוך והן בנוגע לפיזיוטרפיה והידרוטרפיה. בעת דיון על המחוך תשאל אותו לגבי כמות הזמן שמומלץ להשתמש במחוך וכן הלאה. הרבה הצלחה, מנדי

31/01/2007 | 22:22 | מאת: א

תודה לכן. מקווה שאמצא רופא שמבין עניין כפי ששאלתי

17/02/2007 | 17:46 | מאת: אייר

אני לא יודעת דבר על מחוכים מהסוג הזה אבל רציתי להוסיף את ההתנסות האישית שלי, שאולי תעזור טיפה: אני סובלת בין השאר ממחלה גנטית שגורמת לפריקות ספונטנות ומרובות של המפרקים, וככל שמפרק מסוים יוצא ממקומו יותר ויותר פעמים ביממה כך הוא נחלש יותר ויותר ומגיע למצב בו אי אפשר להשתמש בו יותר. כשמפרק מסוים מגזים ויוצא מדעתו לגמרי בצורה כזו, אני לובשת "מגן" מכני שאמנם מגביל את תנועת השרירים ועלול להחליש אותם אבל במצבים מסוימים, אני חייבת לתת למפרק להירגע ולחזור למקומו וכשאני מעמידה את היתרונות למול החסרונות, אני לובשת את המגן וזוכרת לא להשאיר אותו ליותר מדי זמן. אולי במצבים כמו שלי ושלך אין ברירה אלא למצוא את דרך האמצע, לתת לשרירים לנוח מדי פעם, תמיד במידה, בלי לתת להם להידרדר אבל גם בלי להעמיס על הגוף ולדרוש ממנו להתאמץ יותר מדי.