עייפות עד כאב שאינה חולפת

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/01/2007 | 16:32 | מאת: Ruti

שלום מנדי, יש לי חברה טובה שסובלת מעייפות מתמשכת כבר זמן מה. היא מנסה לנוח יותר והורידה המון פעילות אבל עדיים מרגישה לאות וחוסר יכולת לעשות הרבה דברים שהיתה רוצה אפילו סיבוב בקניון היום מהווה טירחה עבורה. היא לא בדיכאון, עובדת בעבודה מסודרת, אוכלת די תקין, עברה בדיקות כלליות שהן תקינות. מישהו יעץ לה לאחר שהביט בעיניה לעבור בדיקת תפקוד ריאות וזרימת הדם בגוף. שאלתי-אם שווה לבדוק כיוון כזה איך עושים זאת ובכלל מה דעתך בנושא, כל עיצה תתקבל בברכה. תודה, רותי

10/01/2007 | 19:25 | מאת: דניאלה

רותי שלום, עייפות קשה, יכולה להיות תסמין של בעיות רבות ומגוונות, ובכל מערכות הגוף. הדבר החשוב ביותר כעת לדעתי הוא שחברתך תפנה לרופא פנימאי טוב לביצוע בירור מקיף עמ"נ לוודא שאין העייפות מעידה על בעייה רפואית כוללנית רצינית יותר המצריכה אולי התערבות טיפולית. אין זה המקום לפרט את מכלול האבחנות האפשריות שעשוי לגרום לכך, ביחוד בהעדר נתונים נוספים או את הבדיקות שכדאי עוד לעשות, כאמור זהו תפקידו של הרופא שיבדוק אותה ויחליט על כך. מה שחשוב לדעתי להבין הוא כי אבחנות כגון-עייפות כרונית, או "מחלת היאפים" וכינויים דומים, אלו יותר אבחנות של שלילה, ולכן היתיחסות בכיוון שכזה למשל ,עשויה חלילה לפספס בעיה משמעותית יותר. ניתן יהיה לשקול אפשרויות אלו רק במידה והברור יהיה כולו תקין.אז שיהיה בהצלחה,ורק בריאות.דניאלה

18/01/2007 | 13:38 | מאת:

הי לך, לא אחזור על הדברים שדניאלה הסבירה אך רק אדגיש שאכן עייפות כרונית שכזו יכולה לנבוע מכל מיני סיבות כמו גם פיברומיאלגיה (אם יש גם כאבים) אך השלב הראשון חייב להיות בדיקות מקיפות. אפשר אפילו בזמן שמחכים לפגישה עם הפנימאי, לפנות לרופא המשפחה אשר יכול לפחות להתחיל את הבירור (בדיקות דם וכו') עד אשר תגיעי אל המומחה. יחד עם זאת, חשוב להגיע למומחה לרפואה פנימית על מנת לבצע את כל הבירורים בשביל להגיע לסוד העניין. לבינתיים, אני מציעה לה להיכנס אלינו לאתר של העמותה למאבק בכאב www.fightingpain.co.il לקטגוריה "התמודדות" ואז לתוך הקטגוריה "תשישות" כי יש שם מידע על הנושא וקישורים אשר יכולים לסייע לחברתך להתמודד יותר טוב בינתיים. אשמח לשמוע אם המידע שמופיע שם היה יעיל עבורה או לא - על מנת לשפר את האתר ככל שניתן. בינתיים, כולי תקווה שהבירורים יעלו על הבעיה וכי ניתן יהיה להקל על חברתך כי בתור מישהי שחיה בתשישות מתמדת, אני יודעת שזה לא פשוט כלל וכלל. לרשותך, מנדי