כאב ראש כרוני

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/01/2007 | 12:27 | מאת: רון

שלום, אני סובל כבר חודשיים ברצף מכאבי ראש בדרגות שונות שלא מניחים לי הייתי מאושפז במחלקה נוירולוגית ונתנו לי אלטרול, אבל בינתיים זה לא עוזר ואני כבר לא מסוגל לתפקד. האם יש דרך להגיע למומחים באופן ישיר ולקבל טיפול מיידי? כל התורים שנותנים לי הם לסוף מארס. תודה, רון

08/01/2007 | 17:03 | מאת: חגי

שלום לכולם, מזה כשנה אני סובל ממיגרנות. לאחר ביקורים רבים אצל ניורולוגים ניתן לי טיפול בתרופה בשם Depalept (תרופה לטיפול במחלת הנפילה). אני לוקח את הטיפול על בסיס יומי. ואכן כאשר אני לוקח את הכדורים אני כמעט ולא סובל ממיגרנות בכלל. אך אני לא מצליח להוריד את המינון של הכדורים או להפסיק את הטיפול, כאשר אני מנסה אפילו רק להוריד את המינון (כיום אני לוקח כדור של 500 מג בבוקר וכדור של 200 מג בערב) אני סובל ממיגרנה תוך פחות מ-12 שעות. המיגרנה שאני סובל ממנה היא מאוד חזקה והכאב הוא ללא הפסקה, ממש ללא הפסקה. רציתי לדעת עם עוד מישהו מכיר את סוג הטיפול הזה בכדורי Depalept. והאם אצטרך לקחת אותם כל חיי. תודה רבה מראש. חגי.

08/01/2007 | 17:23 | מאת: ריפוי זה לא חלום

ניתן לתת מענה למגרנות כרוניות בשיטה טבעית ללא כול תופעות לוואי http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=6947 לאחר הריפוי אין צורך בשימוש בכול התוספים והכדורים

08/01/2007 | 20:09 | מאת: דניאלה

חגי שלום,דפלפט היא כאמור תרופה המשמשת כנגד פירכוסים, אך יכולה גם לשמש למניעת מיגרנות כפי שעושה, ומיסתבר ביעילות רבה, עבורך. השאלה האם עליך ליטול אותה "כל החיים" היא שאלה גדולה מידי, אך צריך לזכור כי למיגרנות יש עליות וירידות בתדירות הופעתן ועוצמתן בתקופות חיים שונות, כך שבעובדה שכעת אינך מצליח להיגמל מהתרופה, אינה שוללת כי בעתיד תוכל. סה"כ זו תרופה כי ניתן ליטול אותה בביטחה לתקופות ממושכות ביותר (ויש שלוקחים באמת שנים רבות וללא בעיות), ואם כעת אין תופעות לוואי ואין התקפים, אז למה לא להנות כעת מהרגע? האם זה כה נורא לקחת 2 כדורים ביום? תמיד אפשר במקביל לחפש שיטות חלופיות להתמודדות-איזון אנרגטי, שינויי תזונה, הרפייה וכו', אך בינתיים אתה מרגיש טוב, מתפקד ולא סובל, ובסיכון נמוך יחסית. דניאלה

09/01/2007 | 12:20 | מאת:

חגי היקר, בהמשך לדבריה של דניאלה - אני לקחתי תקופה ארוכה תרופה זו בעוד שילוב של מספר תרופות לטיפול במיגרנות (בנוסף לעוד תרופות רבות לשלל הבעיות והכאבים) ולדעתי, כמו שנאמר כבר- מה שחשוב זה שמצאת תרופה שמקלה עלייך ואין לזלזל בדבר זה כי יש אנשים שכלל אינם מוצאים דבר שמקל עליהם. לעיתים מציאת כדור או שילוב של תרופות שמקל על המיגרנות אורכת זמן רב ועל כן, תודה לאל שמצאת טיפול מוצלח לבסוף - זה לא משהו שכדאי לוותר עליו מתוך תפיסה של "לא טוב להיות תלוי בתרופות וכו'. הרי לא תגיד לחולה סרטן להפסיק לקחת את הכימוטרפיה, אשר גורמת המון נזקים, כי לא טוב להיות תלוי בתרופות, לא כך??? הטיפול שלך הוא לא פחות עבורך. אני מבינה את החשש שלך מנטילת תרופות אך הייתי מסתכלת על זה כעל דבר חיוני לתפקוד שלך כרגע וחבל לחבל באיכות החיים שלך מתוך בחירה על-ידי הפסקת התרופה. כאמור, מיגרנות יכולות לעבור שינויים לאורך השנים ואין זה מחייב שתצטרך את התרופה לאורך החיים. אני במקומך, לא הייתי חושבת על זה בשלב זה. יותר חשוב להנות מהימים ללא מיגרנות. מה שמאוד חשוב לדעת זה שאתה צריך לעבוד בדיקות דם תקופתיות עם השימוש בדפלפט ולבדוק את הרמה של התרופה בדם. גש לרופא/ת המשפחה שלך על מנת לטפל בעניין זה, אם טרם עשית בדיקות שכאלה באופן קבוע לאורך הטיפול.

09/01/2007 | 12:36 | מאת:

שלום רב, אני יודעת עד מה מייאשים הם כאבי הראש החזקים הללו עד כדי מחשבה שאתה יוצא מדעתך אך ישנם דרכים להקל על כאבי ראש. מתוך התחום של הטיפול בכאב, לכאבי ראש יש מספר לא קטן של טיפולים שונים. ברגע שאתה מגיע לרופא המתאים, חשוב להתמיד בטיפול כי זה יכול לקחת זמן עד שמוצאים את ה"סוס המנצח". לדעתי, מאוד חשוב להגיע למומחה המתאים ביותר - ישנם רופאי כאב המתמחים בטיפול בכאבי ראש ומיגרנות והם בעלי יכולת לטפל בצורה הטובה ביותר בכאבי ראש מכל סוג. רופאים אלו שהם נוירולוגים אשר עברו התמחות מיוחדת בטיפול בכאבים מסוג זה והם המעודכנים ביותר בטיפולים ובמחקרים החדשים והטובים ביותר. אכן הרבה פעמים הבעיה הינו התור והדרכים היחידות לפתור בעיה זו הם: א. תור פרטי אצל המומחה שלא דורש המתנה ארוכה ב. לבקש מן הרופא המטפל שלך ליצור קשר עם המומחה ולבקש ממנו לראותך בדחיפות בשל מצבך. הרופאים שאני מכירה בתחום באופן אישי ויודעת שהם טובים מאוד הם פרופ' קוריצקי מביילינסון וד"ר ירון ריבר מבית חולים בני ציון. אם יש לך עוד שאלות או אם אפשר לעזור עוד, בשביל זה אנחנו פה! תחזיק מעמד למרות הקושי, מנדי

09/01/2007 | 14:59 | מאת: תודה

תודה, מנדי. בינתיים, התפנה תור בשבוע אצל פרופ' קוריצקי. אני אופטימי. רון

10/01/2007 | 20:46 | מאת: מישהי

אצל רופא מעולה. שמו אריה קוריצקי. הוא יו"ר האגודה הישראלית לכאבי ראש ופנים. הקליניקה שלו ברעננה. והוא סגן מנהל מח' נוירולוגיה ומנהל יחידת כאבי ראש ופנים בבלינסון. כאב הראש המקבצי הוא כאב הראש החזק ביותר שקיים. רק מי שסובל ממנו יודע על מה מדובר. מציע לך לנסות.