כאבי ראש כרוניים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/12/2005 | 23:24 | מאת: יורם

מודה על התייחסותך המהירה והאמפטית. אינני מגדיר את כאבי הראש שלי כמיגרנות, אני מבחין בין מיגרנה לבין כאב ראש מסוג אחר. שכיחות המיגרנות אצלי היא אחת לחודש-חודשיים אולם, אינני מתייחס למיגרנות בפנייה זו. כאבי הראש שתוקפים אותי אינם אחידים בתופעות ובסימפטומים, מדובר ב4-5 פעמים בשבוע כאב ראש שמתפרץ בזמנים שונים ובצורות שונות- כאב ראש המתחיל בעורף, מעל לעין , המופיע במצח, ויש שוני גם בצידי הראש (ימין ושמאל ). כיום, אינני מטופל בטיפול מניעתי ( התייאשתי ... ). עם הופעת כאב הראש אני לוקח פויינט או אדוויל , במידה ולא עבר הכאב כעבור כ 4 שעות אני לוקח רוקל ובדר"כ הכאב עובר - סה"כ 6-10 שעות כאב ראש ליום כזה. במידה וגם הכודרים הנ"ל לא עוזרים אני מגיע למיגרנה ואז לוקח זומיג ואליו אני מגיב היטב. ברור לי שחלק מכאיב הראש הינם עקב התרופות שאני לוקח (כזכור לך נגמלתי מאקסדרין בקושי רב ). האם יש אור בקצה המנהרה ? בתודות רבות מראש יורם

21/12/2005 | 09:17 | מאת:

יורם היקר, מקווה שאתה אחרי לילה נטול כאבי ראש... ידוע שיש תופעה הנקראית כאבי ראש יומיים כרוניים. זה באמת אינו זהה למיגרנות אך יכול גם להיות התפתחות של מיגרנות וגם נראה לי שזה יכול להיות יותר גרוע לאחר נטילת יותר מדי תרופות. למרות שכאמור אינני רופאה ואינני יכולה או רוצה לנסות לאבחן, אני יכולה להגיד לך שנראה לי שהדרך שאתה מטפל בכאבי הראש איננה הדרך הטובה ביותר ויש טכניקות ושיטות יעילות בהרבה מנטילת אדוויל וכו' וסבל של שעות רבות עד להקלה. אין ספק שהסוד הוא במניעה ובאמת חבל להתייאש דווקא במקום שאתה יכול לקבל תקווה מחודשת-טיפול מנע.זה אומנם יכול לקחת זמן עד שמגיעים לתרופה ולמינון הנכון אך זה קורה... אני שוב פעם ממליצה ללכת לד"ר קוריצקי שיכין לך תוכנית טיפולים אישית בהתאם לסימפטומים שלך ולרקע שלך עם תרופות וכו'. מכל סוגי הכאב הכרוני-דווקא כאבי ראש ומיגרנות הם התחום שבהם יש יותר טיפולים חדשים ומוצלחים בזמן האחרון. הסוד הוא במציאת הטיפול הנכון לך. מה שנכון למישהו אחר לא חייב להיות נכון לך. אני יודעת שזה מתיש ומייאש אך תחושתי היא שאתה קרוב למציאת פתרון אם תחזיק מעמד עוד קצת ותתעקש לקבל את הטיפול הטוב ביותר. מגיע לך לחיות עם כמה שפחות סבל בגלל כאבי הראש. חשוב מאוד כשאתה מגיע לרופא -לספר לו את כל השתלשלות האירועים מאז התחילו כאבי הראש. מקווה שזה עוזר ואל תשכח שאנחנו כאן כולנו מבינים אותך ובאותה קדרה אז תעזר בנו על מנת להחזיק מעמד ולא להתייאש.