תיקון: השתלת אלקטרודה לחולה CRPS סוג 2

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/12/2006 | 23:00 | מאת: אלה

שלום לכולם אני סובלת מ CRPS סוג 2 ביד ימין(בבדיקת דם עורקית נדקר העצב האולנרי) . הציעו לי השתלת אלקטרודה מקומית(בתוך היד) ויש לי ספקות לגבי העניין. האם יש מישהו כאן בפורום עם פגיעה עצבית שעבר השתלה מקומית של אלקטרודה בגפה זו או אחרת(לא בעמוד השידרה)? שיודע מה זה ויכול להסביר לי למה לצפות ואם בכלל כדאי להתחיל עם כל זה. ולשאלה העיקרית: האם זה באמת יעזור להפטר מהכאב? תודה וחג שמח

20/12/2006 | 08:28 | מאת: דניאלה

אלה שלום, הנושא של השתלת אלקטרודה פריפרית הוא בהחלט אופציה מוצלחת עבור פגיעה בעצב בודד, למשל כפי שאת מתארת, בתנאי שיש מי שיודע לעשות זאת. אני כאמור, חולת CRPS 14 שנים, וכעת יש לי אלקטרודה בעמ"ש כי מחלתי התקדמה, אך בתחילת דרכי, לפני כ- 12 שנים, עברתי השתלה פריפרית לעצב הפימורלי (אצלי הפגיעה ברגל, ואז הכאב היה סביב הברך בעצב יחיד), ועלי לציין, שלפחות באותם ימים עד שמצבי החמיר, זה היה הטיפול הכי טוב שעשיתי. לפני הניתוח הייתי על קביים, ועם השיחרור מהאישפוז, פשוט זרקתי אותם וחזרתי לאט לאט להלך מרחקים סבירים, והכאב פחת לעוצמות ניסבלות בהחלט. אולם, חשוב לברר לפני כן, כי מי שעושה זאת, באמת יודע מה שהוא עושה, כי לפחות לפי מה שידוע לי, עד לאחרונה, אף אחד בארץ לא ביצע את הניתוחים הללו, ולכן הייתי מבררת מהו הניסיון של אותו רופא שמציע לך את הפעולה הזו, כמה פעמים עשה אותה, ומה היו הצלחותיו. כי בידיים של מיקצוען, זו לא פעולה כ"כ קשה, מאידך להבדיל מהשתלה בעמוד שידרה שם ההחדרה היא כמו החדרה של צנטר אפידורלי, כאן מדובר בניתוח ממש, עם הנחת האלקטרודה עפ"נ העצב עצמו ולכן חשוב שיבוצע כיאות כדי שלא יחמיר את המצב. דניאלה.

20/12/2006 | 14:20 | מאת: אלה

דניאלה שלום קודם כל תודה על תשובתך.אמרו לי שמי שמתמחה בארץ בהשתלות פריפריות הוא דר' אייזנברג מבית חולים רמב"ם.בתחילת חודש הבא יש לי אליו תור.להגיד לך ת'אמת אני נורא מפחדת מהדבר הזה ומהתוצאה(אם מבדיקת דם קטנה נגרם לי נזק, אז מה יהיה אם משהו יקרה מהניתוח?). אבל מצד שני מאוד כואב לי 24 שעות מסביב לשעון ואני נורא מפחדת שכתוצאה מהניתוח יכאב לי יותר(עד שכבר בערך התרגלתי למה שיש לי,יהיה מאוד קשה להתרגל למשהו אחר אני גם בספק שזה יפתור לי את הבעיה המוטורית). מי עשה לך בזמנו את הניתוח?

22/12/2006 | 00:05 | מאת: ירון לוי

בס"ד שלום אלה!!! אני מביו שאת חולת CRPS אני מאוד מבקש לדבר איתך,אני קבלתי מכה בברך ולאחר שנה היא ננעלה כעת חושדים שיש לי את המחלה הזו אשמח לקבל קצת אינפורמציה ממך תודה מראש ירון לוי 050-6341136