כאבים חזקים לאחר השתלת תותב טיטניום

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/12/2006 | 11:44 | מאת: טלי

לפני 4 שנים עברתי ניתוח להחלפת דיסק לתותב טיטניום בגב תחתון מאז אני סובלת מכאבים והגבלה תנועתית קשה ומשתמשת במורפיום 24 שעות ביממה. הוצע לי לעבור ניתוח להוצאת הדיסק דרך הבטן ובאותו ניתוח ביצוע קיבוע מאחור לפתרון הבעייה .לאחרונה הוצע לי לבצע ניתוח scs כנסיון לפני הניתוח הגדול. האם יש לאנשים בגילאי 30 ומעלה ,תנועתיים נסיון הן בניתוח הגדול או בניתוח scs?

21/12/2006 | 11:03 | מאת:

הי, קודם כל, צר לי על כל הזוועות שאת עוברת וטוב שאת מתייעצת עם חולים אחרים לפני שאת מחליטה מה לעשות. שמעתי בכנס האחרון של האגודה הישראלית לכאב תוצאות של מחקר על ההצלחה בטיפול ב SCS עבור אנשים עם כשלונות קודמים של ניתוחי גב- לעיתים אפילו עד ארבע ניתוחי גב כושלים. קבוצה אחת קיבלה SCS ויכלה גם להמשיך טיפול רפואי וקבוצה אחרת המשיכה עם טיפולים תרופתיים ללא ההשתלה. הקבוצה שעברה SCS הביאה תוצאות טובות יותר בשיפור בכאבים. אני משוכנעת שהכאבים מפריעים לך הרבה יותר בתפקוד היומיומי מאשר ההגבלות בתנועה ועל כן, הכאבים הינם שיקול משמועתי. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שאין שום ערבון שההשתלה תצליח כי היא יכולה להסתבך או פשוט לא לשפר את המצב. מצד שני, חשוב מאוד שתדעי שההשתלה SCS הינה פרוצדורה ניתוחית מאוד פשוטה. לעומת זאת, הניתוח הדרמטי דרך הבטן הינו ניתוח דרמטי וקשה מאוד עם התאוששות קשה, זאת במידה והיא מצליחה. אני מכירה לא מעט אנשים שניתוחים מן הסוג הזה לא שיפור את המצב והחמירו את מצב הכאבים ועל כן, הניתוח הגדול הוא הרבה יותר קריטי מבחינת הנזק שיכול להיגרם. יחד עם זאת, הניתוח יכול גם להצליח ולהקל עלייך. את חייבת לשקול עוד יותר לפני ניתוח כה קריטי מה לעשות ולא להיות תחת אשלייה שניתוחים תמיד משפרים את המצב. במיוחד בענייני ניתוחי גב שהובילו לאנשים עם נזקים בלתי הפיכים.... אני מקווה שעזרתי קצת ולא בלבלתי - המסקנה שלי היא בעצם שתחליטי קודם כל לגבי הניתוח הקטן ביותר כי ההחלטה כאן נראית לי יותר פשוטה. גם בהחלטה זו, הקשיבי לדעות חולים אחרים, לעצות המומחים ובסופו של דבר, כמי שאחראית לגוף שלה, עלייך להחליט. קראי גם מה שכתבתי לגבי השאלה של מישהי אחרת לגבי SCS וזכרי שדעתי אינה דעה של אשת רפואה.... אם תרצי לדבר עוד על העניין - אני וכל שאר הפורום לשירותך!