הפניה למאמר מעורר מחשבה-משמעות הכאב למודעות העצמית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/12/2006 | 23:19 | מאת: מיכל

http://tnufacenter.nethost.co.il/inner.php?id=178&menu=sub_top_menu

17/12/2006 | 16:47 | מאת: דניאלה

מיכל שלום, אין ספק כי לכאב כוונות ומשמעויות שונות,ובוודאי טמונים יתרונות לא מעטים בביצוע "חיפוש עצמי" בעיקבותיו במקום לרוץ ולקחת כדור בכל פעם שכואב. איש איש ימצא את דרכו לאמת,אם ע"י יוגה למשל, או הרפיה,מדיטציה או כל חיבור אחר שהוא לפנימיות שלנו שעובד עבורך. מאידך, אל לנו לבלבל בין כאבים חולפים,כמו כאב מחזור או כאבי ראש כפי שיש לכל אחד ואחד אשר ניתן לבחור כיצד להתמודד עימם,לבין כאבים כרונים קשים ממושכים ובילתי פוסקים, יום-יום, שעה-שעה, משך שנים ארוכות, אשר יתכן וכוחות הנפש עשויים לסייע במאבק היומיומי, אך פעמים רבות אינם מספיקים, ואז נטילת התרופות היא המעשה הנכון כדי לשמור על איכות החיים וביחוד כדי לשמר תפקוד תקין ורגיל ככל הניתן,שכן בכ"ז עדיף בלי הכאב