גאבאפנטין בהריון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/12/2006 | 21:33 | מאת: תכלת

שלום למעוניין! היי,אני לוקחת נרונטין או גאבאפנטין במינון של 3,000 ליום בגלל בעיה עיצבית ביד. כעת אני בהריון והייתי מאוד רוצה לדעת מה ההשפאה של התרופה הזו במינון הזה לאובר. בתודה תכלת.

08/12/2006 | 13:05 | מאת: דניאלה

תכלת שלום. לגבי נטילת תרופות בהריון קיימת חלוקת של דרגות סיכון לכל תרופה ע"י סימונן באותיות הלועזיות A --->D .המשמעות היא: תרופות שמסומנות כ-A נחשבות בטוחות לחלוטין לשימוש בהריון. B -בטוחות למדי, יש עדויות מסוימות בבע"ח בלבד,וגם לא חד משמעי על בעיות אך לא בבני אדם. C -נחשבת לקב' בעייתית יותר. פה הוכח סיכון מוגבר לעלייה במומים מולדים, אם כי בחלק מהתרופות זה מבוסס יותר על מחקרים בחולדות מאשר בבני אדם. אין איסור מוחלט לשימוש, והשימוש מבוסס על שיקול של החיוניות בנטילת התרופה מול נטילת הסיכון האפשרי לעובר. D -הוכח חד משמעית בבני אדם כי גורם מומים, ואין ליטול בהריון (ויש גם תרופות מס' שהן X -שזה איסור מוחלט!!). לגבי הגבאפנטין- שייך ל-C. במכרסמים יש עדויות ברורות לעלייה במומים מולדים במהלך הריון. אין מחקרים מבוקרים בבני אדם, אז כאמור- תועלת מול סיכון. אין בתשובה הזו בשום אופן להיות יעוץ כיצד עלייך לנהוג, רק אספקת מידע. לדעתי כעת כשאת יודעת מהי דרגת הסיכון אליה שייכת התרופה, עלייך להתיעץ עם רופא הכאב שלך לגביה וגם עם רופא הנשים, וכמובן בעלך, ולגבש החלטה מושכלת מה טוב לשניכם.(לך ולעובר) בהצלחה. דניאלה