האם יאה לפנות למחלקת כאבים בבי"ח אחר

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/12/2006 | 03:24 | מאת: Moti

שלום לפורום, הנני חולה בכאבים כרוניים קשים לאחר פציעה ממתח גבוה של 10,000 וולט. מטופל יום יום בכמה מרפאות כולל שיקום בבית חולים מכובד וגדול. אין לי מילה רעה אלא להיפך, רק לשבח את מרפאת הכאב בה אני מטופל קבוע מדי שבוע כבר שנה וחצי. אלא נראה כי הגעתי לתום, בעיקר לאחר ניתוח שבוצע לאחרונה בגופי ונכשל. וכעת נותרתי עם חבילה של 30 כדורים ליום ובנוסף מורפיום קבוע. כעין כביש ללא מוצא להרגשתי ולהרגשת הרופאים גם כן. האם יאה ונכון לגשת ליעוץ או לטיפול במרפאת כאב בבית חולים גדול אחר ? מוטי

03/12/2006 | 09:57 | מאת: דניאלה

מוטי יקר, שלום רב. אתה מחויב אך ורק לבריאותך ולמה שאתה מרגיש שנכון עבורך. נכון, אחרי שעוברים תקופה עם מטפלים, וביחוד אם היו מסורים כלפיך, יש תחושה של כעין מחויבות כלפיהם ואי נוחות "לבגוד" בהם, אולם לדעתי אם אתה מרגיש שכעת הגעת למבוי סתום בטיפול לא רק שמותר להתייעץ במירפאה או מקום נוסף, אלא תעשה אוול לעצמך אם לא תשעה כן. צריך לזכור כי ללא קשר עד כמה רופא הוא טוב, לפעמים לאדם חדש יש מבט מרענן, חדש ומישהו שכבר מטפל זמן מה "נעול" על דרך מסוימת ויכול אפילו לפספס טיפול פשוט אך יעיל. אם אתה חושש מתגובת המירפאה, או מכך שבכ"ז תזדקק להם בעתיד ולא יראו זאת בעין יפה(למרות שאין סיבה לכך),אז אפשר לעשות זאת באופן גלוי ולדבר על כך עם הרופא המטפל, להסביר לו על תחושותיך ותיסכוליך ואולי אף לשאול אותו על מי הוא היה ממליץ לחווד דעת שנייה, ותתפלא אולי לגלות עד כמה היום מרבית הרופאים פתוחים לכך הרבה יותר, במיוחד אם תשתף אותו בהתיעצות, למשל, ולא תעבור פשוט למקום אחר ותסגור דלת מאחוריך, אז בהצלחה, ומקווה שעזרתי, דניאלה

03/12/2006 | 17:29 | מאת:

הי מוטי, כפי שדניאלה אמרה - אתה מחויב בראש ובראשונה לבריאותך ומתוך זה אתה צריך לפעול. עם זאת, ישנה דרך נעימה יותר ונעימה פחות לעשות דברים כאלה ובזאת אני מסכימה עם דניאלה- תדבר בצורה פתוחה עם הרופא המטפל שלך ותשאל אותו אם יש לו עוד מה להציע לך. אתה כבר תלמד מן הגישה שלו ע"פ תשובתו זו. ייתכן שהוא גם יגיד לך משהו כמו "אין לי בעיה שתלך למישהו אחר אך אני מבטיח לך שאין להם משהו אחר להציע". וזה, כבר לשיקול דעתך. הרבה מן הידיעה כיצד לנהוג במצבים הללו נובעים מהסתמכות על האינסטינקטים שלך על איך הכי נכון לפעול. אם אתה מרגיש שזהו העת לפנות לרופא אחר - עשה זאת מבלי להפנות כעס וכו' למטפל שלך. ההיפך, חשוב שהוא ידע עד כמה אתה מעריך אותו כי אני יודעת שאתה באמת מעריך את שעשו לך במרפאה הנוכחית וחשוב לא לשכוח גם את שאר הצוות המטפל שדאג לך כמו האחות הראשית וכן הלאה. אם תעזוב דרך הבעת הערכה - זה לא ייגמר בבכי... בכל אופן, חשוב לסמוך בראש ובראשונה על עצמך - לגבי פנייה למומחה אחר - חשוב גם להגיע למומחה מוערך בתחום. לפעמים, זה באמת עוזר לקבל נקודת מבט שונה של מטפל אחר שפתאום רואה דברים בצורה קצת שונה. מצד שני, אתה גם צריך להיות מוכן לכך שלא בטוח לחלוטין שלרופא אחר באותו התחום באמת יהיה משהו שונה להציע אך זאת לא תדע, עד שלא תנסה.... הרבה הצלחה....