מתייעצת בקשר לבדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

27/11/2006 | 22:31 | מאת: happy_day

אני סובלת מפיברומיאלגיה. בנוסף אני אמורה לעבור בדיקת קולונוסקופיה עקב כאבי בטן עזים מאוד. מבקשת חוו"ד ממי שעבר/ה את הבדיקה להמליץ לי האם לעשות את הרגילה/וירטואלית שאומנם יותר קצרה וללא הרדמה אך לפי מה ששמעתי אנשים סבלו לאחר מכן מכאבים. פתרונות נוספים יתקבלו בברכה. תודה מראש

28/11/2006 | 13:52 | מאת: דניאלה

שלום, לגבי שאלתך אגב קולונוסקופיות- צריך להבין כי ההכנה לשתי הבדיקות בעצם זהה, כלומר ביצוע הבדיקה הוירטואלית אינו חוסך הכנה. כיום ההכנה אינו קשה כפי שהיה בעבר וכרוך בשתייה של 2 בקבוקים בני 40 מל' כל אחד (סופודקס) במרחק של מס' שעות זה מזה, הגורמים לך לשלשל ולנקות את המעי, ערב לפני הבדיקה, ובבוקר הבדיקה יש להשלים ע"י חוקן ניקוי קטן, ומיניסיון אישי, זה אולי לא כ"כ נעים, אך ממש לא נורא (פעם צריך היה לשתות חומר ריקון מגעיל של 3 ליט'!!, אז תתנחמי בזה לפחות...). לגבי הבדיקה עצמה- לבדיקה הוירטואלית שי מס' חסרונות- הדיוק שלה אינו בהכרח כפי של קולונוסקופיה רגילה תמיד, אם חלילה יש מימצא, לא ניתן לבצע ביופסיה אבחנתית ויש לבצע אח"כ קולונוסקופיה רגילה-אז בעצם את עושה בסוף 2 בדיקות, וכן יש את הבעיה שכדי לראות טוב-צריך להכניס כמות גדולה של גאז שזה גורם לכאבי הבטן משך מס' ימים אחרי הבדיקה עד שכל הגאזים משתחררים, והכאבים יכולים להיות ממש לא נעימים. גם בקולונוסקופיה רגילה מנפחים את המעי, אך בד"כ בפחות גאז, וכאמור בעת הבדיקה עצמה את ישנה ולא מרגישה כלום, והבודק משתדל חלק מהגז לשחרר לפני תום הבדיקה. אני אישית, הייתי עושה בדיקה רגילה ולא וירטואלית, אך כרגע אולי יש לך יותר מידע להחליט לבד, אז בכל אופן- בהצלחה, והעיקר שיהיה תקין, דניאלה.

28/11/2006 | 23:59 | מאת: happy_day

תודה רבה על התשובה