ניתוח Spinal Cord Stimulation שנכשל

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

21/11/2006 | 12:59 | מאת: Moti

הי מנדי, לצורך הפורום וקוראיו, עברתי לפני מספר ימים ניוח להחדרת אלקטרודה לשיכוך כאבים או Spinal Cord Stimulation בשמו, ולצערי הניתוח נכשל בכך שלא הרגשתי כלל את הפולסים החשמליים אפילו במתח המקסימלי, אלא במקום שאין לי כאבים. האלקטרודה הוכנסה בחוליה T-8, ולאחר מכן בחוליות S-4 ו- S-1. אתמול עברתי ביקורת ע"י הרופאים במרפאת הכאב ונאמר לי שהם שוקלים ניתוח שני ע"י מנהל המחלקה. האם לדעתך רצוי לעשות כן, או לוותר מחשש לפגיעה בחוט השדרה ? מוטי

21/11/2006 | 17:56 | מאת: דניאלה

מוטי שלום, העובדה שלא הרגשת את הפולסים המקום הנכון משמעה כי לא הצליחו למקם את האלקטרודה כיאות,יתכן שזה מסיבות סתם של חוסר מזל, או מיומנויות טובות יותר או פחות של רופא כזה ואחר, ואכן ביצוע חוזר ע"י רופא אחר, אולי מיומן יותר, אולי ביום "טוב" יותר, יצליחו למקם אותה במקום הראוי, דבר שיאפשר לך לבחון בצורה ראויה האם היא באמת עוזרת או לא, מה שלא יכולת בכלל לבדוק בשלב הנוכחי. מאידך, הייתי לפני ניסיון נוסף, מוודאה בכ"ז עם מי שעשה את הפעולה מדוע לדעתו לא הצליח למקם אותה כפי שצריך- האם נתקל בקושי מכני? האם יש בעמוד השידרה הידבקויות/היצרויות או בעיות אחרות שמקשות טכנית על החדרתה כפי שהיה רוצה? כי אם זה המצב, אז אולי לא ברור באמת שניסיון שני יהיה מוצלח יותר ואז אולי באמת אתה רק מעלה את שיעור הסיכון- כגון זיהום, או דליפת נוזל חוט שידרה (אם מפספסים קצת) ואפילו החמרת הכאב. בקיצור, לדעתי חשוב לברר עם הרופא שלך מה הסיכוי לדעתו באמת שניסיון שני יצליח, ואם הוא חושב שאין סיבה מיוחדת שלא, אז הייתי הולכת על זה, הרי את ההחלטה על ההשתלה כבר עשית, אז זהו רק עיכוב, מיכשלה קטנה,אך לא חבל בגלל זה אולי להחמיץ אפשרות להקלה?!. מקווה שיצליח לך, וכולנו נישמח לשמוע. דניאלה.

22/11/2006 | 12:22 | מאת: רוחמה

מוטי שלום רב, גם אני עברתי פעמיים ניתוח להחדרת SCS. אחד בוצע באכילוב רק באופן ניסיוני ולא ממש ניתוח בחלק התחתון של עמוד השדרה, וגם לה הגבתי. השני בוצע ניתוח ממש עם כל המשתמע בהדסה, (פה הוכנס המכשיר קרוב לניתוח שעברתי לפני 4 שנים) הניתוח היה בין חויות T6-T8 גגם כמוך לא הרגשתי את הפולסים ואז תוך כדי הניתוח הוציאו את המכשיר. בדיעבד הסתבר כי הניתוח היה מיותר כי כפי שדניאלה כבר הזכירה הבעיה היתה שבקום הניתוח בחוט השדרה נוצרה ציסטה שצוברצ נוזלים ולכן כל הניתוח היה מיותר. כדאי לבדוק האם קיימות בעיות אחרות לפני שעוברים את הפרוצדורה שוב בהצלחה רוחמה

23/11/2006 | 13:05 | מאת: אריק נכה צה"ל מהצפון..

שאלת כאן בפורום על הניתוח הזה שהוא ביסודו בולשיט!!!! אני מכיר לפחות 20 איש שעשו את הקומבינה הזאת ולאף אחד זה לא עזר !!! הצעה שלי תוציא את זה במיידי תלמד כאן איתנו לחיות ולנצח את הכאב בלי חדירות פולשניות.. מהיכן אתה בארץ ?? קבל יעוץ מנסיוני האישי באימל שלי כאן אחלה יום לך אריק

23/11/2006 | 17:42 | מאת: דניאלה

שלום שוב, כבר התייחסתי שלשום לשאלתך די באריכות ולכן לא ארחיב שנית, אולם התקשיתי לקרוא את דבריו של אריק ולהיות אדישה. יתכן שמכיר 20 אנשים שעשו את הניתוח הנ"ל ונכשלו. מאידך, אני בטוחה שבאותה מידה אין בעיה למצוא גם את אותם 20 מיקרים שעשו את הניתוח וזה כן עזר להם. ביחוד אני מוחה על הביטוי שכל הניתוח הזה הוא "בולשיט" אחד גדול!!.נכון, לא תמיד הפעולה מצליחה. נכון, היא לא מתאימה לכל אחד. ונכון, לכל פעולה פולשנית, קטנה ככל שתהיה ,כולל השתלת אלקטרודה, או לחליפין משאבה, יתכנו סיבוכים מסוימים. אולם מאידך, בחלק מסוים של המטופלים הטיפול בהחלט עוזר, ובחלק אף שיכוך הכאב הוא משמעותי ביותר, וביחוד בחולים עם כאבי גב הקורנים לרגל או עם Spinal stenosis נצפו תוצאות ממש טובות, ועבור אותו אדם שהטיפול מצליח- זה עולם ומלואו. ולא- לא חייבים לסבול כאב ו"רק" להתמודד איתו בדרכים לא פולשניות, זה לא עושה אף אחד לאדם גיבור יותר, או חזק יותר, לוותר על טיפול שיכול לעזור ולנסות לפתור הכל לבד, גם לא כל אחד מסוגל לכך, אז אני מבינה שלאריק היה ניסיון מתסכל, אבל ממס' מיקרים לא עושים סטטיסטיקה. דרך אגב- לי יש אלקטרודה בגב שנותנת גירוי לכל רגל שמאל, היא לא עשתה אולי עבורי קסמים, אך אני מרוצה ממה שיש, והלוואי שהיו יכולים להשתיל לי כעת אחת נוספת לרגל השנייה, שהסתבכה אצלי יותר מאוחר, אבל זה לא אפשרי כבר טכנית, אך אם זה היה אפשרי, לרגע לא הייתי מתלבטת.דניאלה

24/11/2006 | 11:58 | מאת: Moti

שלום לכל העונים (והמתענים)... ראשית תודה על תגובותיכם הכנות, בטוחני כי מן הנסיון האישי של כל אחד ואחת מכן ולבטח מהלב נכתבו. לקחתי את הנאמר לתשומת לבי ויש לי הרבה על מה לחשוב, תודה שהארתם את עיני. מוטי

26/11/2006 | 11:23 | מאת:

הי מוטי, זה בוודאי נורא קשה להחליט מה לעשות כשאתה מקבל כזה אוסף של דעות שיכולות להיתפס כסותרות. זה בהחלט נכון שיש אנשים שהניתוח לא עוזר להם אך כפי שכבר נאמר, יש אנשים שזה מקל עליהם והקלה, זה עולם ומלואו. אין כמובן שום ערובה שהפעולה הכירורגית תצליח בפעם הבאה אבל חשוב להבין מה אירע. לדעתי, על מנת להחליט, כפי שדניאלה הציעה, תדבר עם מי שעשה את הפרוצדורה על מנת להבין מדוע זה לא עבד ומדוע הם חושבים שזה יכול לעבוד בפעם השנייה. ככל שיש לך יותר ידע בידיים - כך אתה בעל יכולת טובה יותר לקבל החלטה מבוססת על ידע והבנה. חשוב לשמוע עדויות של חולים אחרים אך חשוב גם להבין את המצב הספציפי שלך לגבי הנסיון הראשון. דבר אחד שחשוב לעשות זה להקשיב לאינסטינקטים שלך. אם אתה רוצה לדבר - אני פה! בהצלחה ותחזיק מעמד, מנדי