כאבים נוירופאטים - מישהו יכול להסביר את המונח.

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/12/2005 | 22:54 | מאת: בועז

תודה

15/12/2005 | 09:25 | מאת:

שלום רב, כאבים נוירפטיים הם כאבים הנובעים מפגיעה, מחלה או הפרעה במערכת העצבים-ישנם סוגי כאבים נוירפטיים הנובעים מפגיעה במערכת העצבים המרכזית ויש כאבים נוירפטיים כמו : נוירופטיה שנובעת מהפרעה במערכת העצבים ההיקפית. מתארים את הכאבים ככאב שורף, דוקר או כמו שוקים חשמליים. לעיתים קרובות הכאב מחריף בלילה. ישנם הרבה סימפטומים אחרים כמו: תחושת כאב שנוצר ממשהו שבדרך כלל איננו כואב אצל אדם בריא והרבה פעמים מרגישים כאב גם באיזורים אחרים מעבר למקור הכאב. ישנה בכאב נוירופטי תגובה מוגזמת של כאב למגע אפילו מגע כמו של סדין או רוח הנוגעת באיזור הכואב או אפילו באיזור קרוב. ישנה גם תחושת כאב מוגזמת בהרבה כך שחווים כאב חזק בהרבה ממה שמצפים אצל אדם בריא. דבר נוסף שחווים עם כאב נוירופטי זה שתחושת הכאב ממשיכה גם אם הדבר שגורם לכאב כבר נפסק. כמו כן חווים תחושות לא נורמליות ולא נעימות שאנשים נוהגים לתאר כדקירה -לפחות קלה ו/או כקוצים (באנגלית מתארים תחושה זו כ-pins AND needles ). אני מקווה שתיאור זה עוזר-כאב נוירופטי הינו דבר מורכב אך גם אם לא ניתן לרפא ניתן בהחלט להקל על הכאב. מעבר לכל הטיפולים המוכרים ישנם היום בשוק תרופות חדישות ביותר, שאפילו נכנסו לשוק בחודש האחרון, אשר נועדו במיוחד לכאב נוירופטי. אם תרצה לשמוע עוד, לשאול או כל דבר אחר-אנחנו כאן בשבילך...

15/12/2005 | 10:46 | מאת: ר.ת.

התאור שלך כל כך מדוייק, שאפילו אני שסובלת כל כך לא יכולה לתאר תאור מדוייק כל כך ר.ת

15/12/2005 | 13:21 | מאת: גלית

שלום מנדי!! מסתבר שזה סוג הכאב שאני חווה כבר 8 שנים- תוכלי לאמר לי בבקשה מה שם התרופה המקלה על הכאבים האלה? בלילה אני סובלת הכי הרבה... בעלי אומר כל הזמן שהתעמלות תעזור לי ו"תפתור את הבעיה"- האם יש עדויות שהתעמלות עוזרת לזה (להזכירך הכאבים מתמקדים בחצי ראש שמאל ובשכמה השמאלית) תודה על הכל!!

16/12/2005 | 00:34 | מאת: בועז

הי מנדי ראשית תודה רבה על התיחסותך לשאלתי נתת הגדרה מדוייקת לכל הכאבים שעוברים עליי כבר 11 שנה מאז התאונה שעברתי בה נפגע לי חוט השידרה וגרם לשיתוק חלקי של גפיי התחתונות. אצלי הכאבים מופיעים באזורים שאיני מרגיש (בדומה לכאבי פנטום). אני מטופל שנים במרפאת כאב וניסיתי כמעט הכול ללא תוצאות. לאחרונה אני לוקח ניורונטין שעוזר לי בהפחתת מספר התקפי הכאב אך ממש בימים האחרונים וכנראה בגלל שינויי טמפרטורות שוב אני סובל מכאבי תופת ואני לא ישן כבר מספר לילות.כמו שאמרת, הכאב מחריף בלילה, למה זה ?? לא הבנתי למה התכונת במשפט:"ישנה בכאב נוירופטי גם תחושת כאב מוגזמת בהרבה כך שחווים כאב חזק בהרבה ממה שמצפים אצל אדם בריא" אשמח לקבל פרטים נוספים ומה דעתך על הניורונטין והאם ניסית אותו? האם הבקיאות שלך בנושא היא רק מהשכלה כללית בגלל שאת סובלת מכאבים אלו או שלמדת רפואה? כי את התשובה המדוייקת שנתת אף רופא לא נתן לי בעבר וגם רופאים המתמחים בטיפול בכאב לא תמיד יודעים כלכך במדוייק מה אנו עוברים. את האמת, נראה לי גם שנפלתי על רופאה על הפנים במרפאת הכאב ברמב"ם ובזבזתי זמן רב של סבל כי היא לא הציעה לי פתרונות טובים בזמן אלא ניסיתי כל מיני שטויות שלא עזרו כלל. תודה רבה לך שיהיה לך ולכל משתתפי הפורום לילה טוב ביי,בועז