אולטרסאונד שדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/01/2002 | 22:24 | מאת: נילי

מדובר באישה בת 43 שלא ילדה. יש מחזור, לא מקבלת טיפול הורמונלי. בהפניה לאולטרסאונד נכתב על ידי הכירורג אבחנה משוערת FIBROCYSTIC DISEASE OF BREAST ממצאים בבדיקות: גושים מרובים בשני הצדדים רקמה פיברוגלונדולארית ללא הפרשות הפיטמות ללא בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי עדיין לא בוצע האולטרסאונד שאלותיי הן: מה משמעות הדבר? האם יש צורך בניתוחים במצבים כאלה? האם צריך להוציא את הציסטות? תודה

02/02/2002 | 17:49 | מאת: דר' בן אהרון

נילי שלום, מדובר במצב פיזיולוגי, נורמלי המלמד על שינויים טבים במרקם רקמת השד, השינויים מתבטאים בבדיקה ידנית של השדיים- "גושים מרובים", "גרגור" , "מרקם גבשושי", וכיוצא בזה. השינויים שחלים ברקמת השד פוחתים בתקופת הבלות. ישנה תת-חלוקה של מסטופתיה פיברוציסטית בהיבטיה הפתולוגים, איני רואה צורך להרחיב ולהכביד, ככלל, אין לממצאים אלה כל משמעות "מאיימת", אין צורך בניתוח לכריתת הציסטות. לתיאורך, בדיקת השדיים היא תקינה. באם החליט הבודק על בדיקת דימות, מומלצת בדיקת ממוגרפיה ולאחריה לפי הענין גם בדיקת אולטראסאונד. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד