בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/06/2001 | 01:24 | מאת: יוסי

1. מה תפקידן של בלוטות הלימפה שמתחת לבית השחי? 2. האם מסירים אותן ליתר ביטחון ? 3.האם הכימותרפיה מצליחה ר ב 3-4% בלבד??? אם כן מדוע טיפול כל כך אגרסיבי לצורך הצלחה כה מועטה??? 4. האם יש חשיבות למספר הבלוטות המוסרות?? 5. אישה שחלתה בשד אחד , מהן הסיכויים לחלות בשד השני?? אני יודע שלכל אישה יש שוני ובכל זאת ניתן לדבר בסטטיסטיקות!ץ תודה מראש על תשובתכם

11/06/2001 | 11:20 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום יוסי, באתר עמותת "אחת מתשע", שכתובתו www.onein9.org.il ( במדור מידע\מידע רפואי\תופעות לוואי) תמצא פרק הנקרא "כשלון המערכת הלימפטית" ובו תוכל לקבל תשובות מפורטות לשאלותיך בענין בלוטות הלימפה. באשר לשאלת הסיכויים לחלות בשד השני , אתה אכן צודק - כל מקרה לגופו וכל אישה לגופה. גורם משמעותי בהקשר זה הוא הסיבה הראשונית למחלה, האם היא גנטית או אחרת. בכל מקרה סביר להניח שאישה שכבר חלתה תימצא במעקב רפואי צמוד ובמידה ומתגלה סרטן גם בשד השני זה קורה בשלב מוקדם של המחלה ומטופל מיד.

מנהל פורום סרטן השד