שד גדול
דיון מתוך פורום סרטן השד
אני שנה לאחר למפקטומי + כימו +הקרנות. שדיים מאד גדולים. כעת במעקב בלבד. האם אין קושי בלאבחן הישנות בשד המנותח או/ ו השני בשדיים גדולים? האם זו יכולה להיות סיבה טובה לשקול בצוע כריתת שדיים מניעתי?
שלי שלום, מה פתאום לכרות???? מאיפה הגיע הרעיון הזה???? איך גילו לך את הגידול שהוסר? לפני זה היו לך שדיים קטנים??? את היום אחרי כל הסיפור אז תפסיקי לחשוב על המחלה ותפיקי מכל יום את הטוב שבו. בחשיבה חיובית ובמבט קצת שונה על החיים תצליחי להנות מחייך ולהאריכם.
אל תהיי כל כך נסערת. יש לי סיבות טובות לחשוב כך. הגידול שהתגלה היה מאד גדול - 10 ס"מ(!) ועם בלוטות נגועות. בשד קטן אולי זה היה מתגלה בשלב יותר מוקדם. התשובה מדר' אלוויס בהחלט משכנעת.
שלום שלי, שדיים גדולים יכולים אולי להקשות קצת על בדיקה ידנית, אבל לא על ממוגרפיה או אולטרסאונד. וממילא המטרה היא לאבחן דברים לפני שאפשר למשש אותם, כך שהמגבלה של שד גדול לא צריכה להפריע בכלל. כריתת שדיים מניעתית שמורה בדרך כלל לנשים עם סיפור משפחתי חזק או נשאיות של מוטציה גנטית שסיכוייהן ללקות בסרטן השד גבוהים מאוד - עד 80%. אין לי פרטים לגבי המחלה שלך, אבל אני מנחשת שהסיכון שסרטן השד יחזור אצלך הוא נמוך בהרבה, ואין צורך לעשות דברים רדיקליים כדי למנוע משהו שסיכוייו לקרות קטנים.
תודה על התשובה. היא בהחלט משכנעת.