טיפול באולטרסאונד במקום ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/11/2001 | 10:37 | מאת: רוי

אתמול הוצג בערוץ 2 טיפול חדשני של פרופ' פפה המציע טיפול בסרטן השד באמצעות אולטרסאונד במקום ניתוח. האם ידוע לכם איזה מהטיפולים יותר מומלץ, והאם טיפול זה בכלל יעיל? תודה, רוי

30/11/2001 | 18:05 | מאת: דר' בן אהרון

רוי שלום, הרעיון לטפל בנשים עם סרטן השד ע"י אבלציה ( הרס הרקמה השאתית) אינו חדשני כלל ועיקר. האבלציה יכולה להיעשות ע"י קירור הרקמה , חימומה או ע"י העברת גלי על-שמע (אולטראסאונד) בתדר מסוים, אמצעים אלה מובילים לנמק של הרקמה הגידולית. קיימות מספר רב של שאלות ללא מענה בשלב זה, 1. באיזה אמצעי הדמייה להשתמש ? 2. האם ניתן להעריך בודאות את היקף הרקמה השאתית? 3. מה הן התוצאות העתידיות במידה ויש צורך לטפל בגידול נרחב? 4. מה בדבר קשרי הלשד בבית השחי? מרבית הנשים צריכות לעבור ניתוח בבית השחי ע"מ לדעת באם יש נגיעות שאתית בבלוטות הלימפה? ועוד...... השיטה פותחה בגרמניה. בסין, יושמה השיטה בלמעלה מ- 1000 נשים, אני מכיר אישית את מוביל הפרויקט שם, התוצאות אמנם מענינות אך אין עדיין נתונים היכולים לאמץ שיטה זו כשיטה עדיפה. מחקר קליני של שיטה זו יחל בקרוב באוקספורד, אנגליה, יש להמתין לתוצאות מחקר מבוקר ארוך טווח כדי להגיע למסקנה. לידיעתך, שיטה זו מיושמת גם כטיפול בגידולים באיברים אחרים כמו בכבד וברקמות רכות ואינה יחודית לטיפול בסרטן השד. בברכה, ד"ר בן-אהרן

מנהל פורום סרטן השד