גלולות וסרטן השד- שאלות תם

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/11/2001 | 13:51 | מאת: שושי

מוכח הקשר בין הורמונים מסויימים (המצויים גם בגלולות) לבין סרטן השד? מוכח שנשים שילדו לראשונה בגיל מבוגר (ולפיכך כנראה השתמשו זמן רב יותר בגלולות) מצויות בסיכון מוגבר ללקות בסרטן השד? אין מחלוקת שהתחלואה בסרטן השד עלתה משמעותית במערב ב- 30 השנה האחרונות (בהן היקף השימוש בגלולות וכאמור גם משך נטילתן גדלו משמעותית)? אני לא רופאה וברור לי שאלה לא הוכחות מדעיות לכלום, אבל יש לי עיניים בראשי ושכל בקודקודי ונדמה לי שכל אלה צריכים להדליק נורה אדומה. נדמה כאילו כולם נורא פוחדים מההשלכות של גילוי כזה, בגלל הנושא של העדר אלטרנטיבות נוחות למניעת הריון וכנראה גם בגלל נושאים חברתיים ואחרים. יחד עם זה, זה נראה לי דיון חשוב מאין כמוהו. אשמח לכל התייחסות.

15/11/2001 | 16:40 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום שושי, נושא הקשר בין גלולות וסרטן שד נמצא במחקר מתמשך ודיון מזה שנים, ואין לכך תשובות חד משמעותיות. את מוזמנת לראות את תשובתו של דר' כרמון מאתמול 14 בנובמבר אשר ענה על שאלה דומה בפורום. אמנם מספרי התחלואה בסרטן שד עלו משמעותית בעשורים האחרונים אך אין לתלות זאת רק בשימוש בגלולות אלא במערך שלם של נסיבות סביבתיות ( אורח חיים, תזונה, כימיקלים, קרינה וכו' ) אשר השתנו מאד באותן שנים.

מנהל פורום סרטן השד