ניתוח לכריתת רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/11/2003 | 10:58 | מאת: סימה

בעיקבות גילוי מחלקת סרטן השד עברתי ניתוח חלקי וכעת סיימתי את הטיפולים הכימוטרפיים וההקרנות, לאחר התייעצות החלטתי לעבור כריתת רחם ושחלות. שאלתי: האם אפשרי וכדאי בזמן הניתוח לעבור ניתוח קוסמטי (אסטטי) למתיחת בטן (שאיבת שומן וכו')?

לקריאה נוספת והעמקה
01/11/2003 | 14:30 | מאת: dana

סימה שלום, לשאלתך לדעתי עליך להתייעץ עם הכירוג ולבקש לצרף לניתוח פלסטיקאי. אבל מדוע מייעצים לך לכרות רחם ושחלות? האם השחלות שלך עדיין פעילות? אם כן ניתן לקבל זריקות זולדקס ובכך למנוע פעילותן וזאת ללא צורך בהתערבות כירורוגית.

02/11/2003 | 00:39 | מאת: סימה

תודה על התשובה. אני עוברת את הניתוח מאחר ויש לי ציסטות בשחלות ורחם קצת מוגדל, אני בת 47 כך שאינני חושבת שיש לי צורך ברחם ועוד לקחת על עצמי סיכונים של סרטן הרחם או השחלות. את הניתוח מבצע הגנקולוג שלי אני באמת התייעץ איתו.

02/11/2003 | 21:04 | מאת: פרופ' אילן כהן

לסימה ראשית לא ברור לי מדוע את צריכה לעבור כריתת הרחם והשחלות. האם מצאו לך גנים חיוביים לסרטן? ניתן לבצע גם תיקון פלסטי של דופן הבטן באותו הניתוח אך צריך לדאוג להסכמה של הגניקולוג המנתח ושל הפלסטיקאי. בהצלחה פרופסור אילן כהן

03/11/2003 | 17:21 | מאת: סימה

לפרופסור אילן כהן שלום לא נימצאו גנים לסרטן אך ישנם מספר סיבות להחלטה: 1. ויש לי ציסטות ב-2 השחלות 2. רחם מוגדל 3. מאחר והכדורים טומקסי עושים לי תופעות לואי ורוצים לתת לי כדורים אחרים במקומם ונאמר לי שלא רצוי שיהיה מחזור. 4. למה לחיות בחששות בעיקבות הקשר הישיר בן סרטן השד לסרטן השחלות והרחם. אודה לתשובתך.

מנהל פורום סרטן השד