זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/10/2003 | 15:50 | מאת: רונית

לגובי שלום. האם תוכל להתייחס בכל זאת למינון הרצוי הממוצע ליום של זרעי פשתן טחונים? לאחרונה שמעתי הרצאה של תזונאית בכירה ולדבריה אין לצרוך מעבר ל-2 כפיות (שוב: שתי כפיות) פשתן טחון. מעבר לכמות זו הוא הופך לקרצינוגני (לדבריה). האם נכון? אני עצמי צורכת 2 כפות ליום אותם אני מערבבת עם יוגורט עזים אורגני. האם זה בסדר לדעתך? מודה מראש. רונית.

לקריאה נוספת והעמקה
30/10/2003 | 17:05 | מאת: גובי

הי רונית, שתי כפיות הן בערך שני שליש של כף אחת. אין לי מושג מהיכן היא לקחה את המידע שיותר משתי כפיות פשתן טחון (טרי ולא מחומצן) היא כמות שעלולה להיות קרסינוגנית!?!?!?! בטח לא מהספרים של ד"ר באדוויג.!!! היה מענין לשמוע את ההסבר שהיא מצטטת. אני כבר קראתי כתבה בעברית היכו שהוא באינטרנט בה תזונאית כתבה כי גרגרי פשתן טחונים יכולים לעמוד בטמפ' חדר עד לתקופה של כ - 4 חודשים והם עדיין יהיו OK!?!?!? מה שרבים לא מבינים זה שברגע שפוצעים את גרגרי הפשתן משתחרר מהם גם השמן והוא מיידית נחשף לאור וטמפ' ומתחיל תהליך התחמצנותם. לאכול זרעוני פשתן שנטחנו לפני מספר חודשים ועמדו בשקית בטמפ' חדר זה ק-ר-ס-י-נ-ו-ג-נ-י!!!!! מה שכן נכון הוא שאם צורכים שמן פשתן ובמידה פחותה גם גרגרי פשתן טחונים, רצוי לערבבם בחלבונים עתירי גופרית (קוטג' או יוגורט אורגניים דלי שומן, אם יוגורט אז עדיפות לעיזים). עושים זאת גם כדי לייצב את השמן וכך דואגים שהוא לא יתרום לגופנו אסטרוגנים שליליים, וגם כדי להפוך אותו לממיס במים - WATER SOLUBLE, עובדה שהופכת אותו לזמין ועשיר באלקטרונים (ELECTRON RICH) אותם הוא תורם לגופנו. מצרף עבורך קישור טוב לדיאטת באדוויג. קראי בעיון. שימי לב בראש הדף, היכן שכתוב המתכון לכמות גרגרי הפשתן. http://datadepo.com/cancercure/budwig.htm בברכה, גובי

30/10/2003 | 21:47 | מאת: רונית

גובי, תודה על תשובתך המהירה. קראתי את הקישור ששלחת לי. אני מבינה שבאדוויג ממליצה בעיקר על שימוש בשמן הפשתן ופחות בזרעים עצמם. אני עצמי נוהגת לטחון את הזרעים במכשיר לטחינת קפה בסמוך לאכילתם. אגב, אותה תזונאית לא הרחיבה בהסברים. אמרה זאת כעובדה מוגמרת.

30/10/2003 | 22:46 | מאת: ריקי

מנהל פורום סרטן השד