בנוגע לtamoxifen - שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/11/2001 | 07:10 | מאת: מתי

tamoxifen מקובל כטוב ביותר למניעת השנות סרטן השד. האומנם? קראתי על מחקר המראה כי השימוש בו מקושר ליתר תוקפנות הגידול, אם יופיע, בשד השני - מה האמת בכך? מהם anastrozole ו lestrozole , מתי משתמשים בהם ומה יתרונם. אם יש, על פני tamoxifen? אשמח לקבל תשובה מלאה ככל האפשר. תודה.

05/11/2001 | 14:41 | מאת: דר' בן אהרון

מתי שלום, טמוקסיפן ניתן כטיפול מסייע לנשים עם סרטן השד, גם כדי להפחית את הישנות המחלה. נבדקת יעילות הטמוקסיפן כטיפול מניעתי- למנוע תחלואה בסרטן השד, התוצאות הראשונות מלמדות על יעילותה בהפחתת התחלואה לנשים עם סיכון מוגבר לחלות בסרטן השד. נבדקות בהקשר זה גם תרופות אחרות כמו האוויסטה. האנסטרוזול והלטרוזול שונות מהטמוקסיפן בדרך פעולתן. הן תרופות סלקטיביות החוסמות אנזים הנקרא ארומטז, וע"י כך מפחיתים את ייצור האסטרוגנים, התרופות ניתנות לחולות הנמצאות בבלות עם סרטן השד "תלוי באסטרוגן" . תרופות אילה ניתנות בד"כ לנשים שתחת טיפול בטמוקסיפן מחלתן התקדמה. הן ניתנות לנשים עם מחלה גרורתית ויתרונן בבקרה על המחלה. בברכה,

09/11/2001 | 00:26 | מאת: פרופ' אילן כהן

טמוכסיפן נמצא כמועיל למניעת סרטן השד אצל נשים בעלות סיכון גבוה לסרטן השד ואושר לשימוש למניעת סרטן השד בארה"ב. אך 2 עבודות דומות באירופה לא מצאו יעילות הטיפול בטמוכסיפן למניעת סרטן השד. ולכן שימוש זה לא אושר באירופה. העבודה שהראתה שיש עלייה בשכיחות של סרטן השד ממאיר יותר בשד השני היתה על נשים שטופלו בטמוכסיפן והיו חולות בסרטן השד. לכן אין קשר בין טיפול מונע עם טמוכסיפן לבין הופעת סרטן ממאיר יותר בשד השני. יתרה מכך. העבודה שהראתה שכיחות גבוהה יותר של סרטן ממאיר יותר בשד השני אצל חולות סרטן השד שטופלו בטמוכסיפן היתה על כמות מאוד קטנה של חולות ולכן היתה ביקורת לא טובה על העבודה הזו עקב כך. בנוסף , בעבודה זו לא נמסר למשך כמה זמן הנשים טופלו עם טמוכסיפן. כנראה רק לזמן קצר. עובדה זו חשובה כי ככל שהטיפול ממושך יותר עם טמוכסיפן הצלחתו גבוהה יותר. התרופות האחורת שהוזכרו בשאלה הינן תרופות המונעות יצור אסטרוגן בגוף האישה. תרופות אלו נבדקות כעת באם הן יעילות לטיפול בחולות סרטן השד. מכל מקום, כרגע הן ניתנות בעיקר לחולות אצלן הטיפול עם טמוכסיפן נכשל. פרופ' אילן כהן

12/11/2001 | 21:41 | מאת: מתי

לtamoxifen תופעות לואי רבות ושונות. זה עדיין כדאי למנוע את השנות הסרטן, אבל אולי יש דרכים לצמצם את גלי החום? את העליה במשקל? את מצבי הרוח? אשמח לקבל תשובות רופא. ותודה על התשובות עד כה!

מנהל פורום סרטן השד