גיל החולה משפיע על סכויי ההחלמה?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/11/2001 | 02:18 | מאת: מתי

האם יש קשר בין גיל גילוי המחלה לבין סכויי ההחלמה? גיל 50 הוא סיכוני יותר? האם עלי לעבור בדיקה גנטית - יש בכך מן העזרה לי? לילדי?

05/11/2001 | 08:45 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום מתי, סטטיסטית הוכח כי הסיכון לחלות בסרטן השד עולה יחד עם הגיל, ורוב מקרי סרטן השד החדשים קורים כאשר גיל האישה הוא 50 ומעלה. עובדה זו מחייבת נשים להיות עירניות ולהקפיד על מעקב רפואי סדיר - בדיקה עצמית חדשית, בדיקה תקופתית אצל כירורג שד, וממוגרפיה . סיכויי ההחלמה תלויים בסיבות רבות אך מושפעים במיוחד מהשלב בו התגלתה המחלה (ופחות מהגיל), כלומר ככל שהסרטן התגלה בשלב מוקדם יותר סיכויי ההחלמה טובים יותר. באשר לביצוע בדיקה גנטית, זו החלטה אישית כבדת משקל אשר לה השלכות רבות עליך ועל בני משפחתך. אנו ממליצות לך לקרוא את הפרקים הנוגעים לנושא באתר העמותה www.onein9.org.il - בפרק "מידע רפואי" ובפרק "מידע מארגונים ומוסדות" על מנת שתוכלי לשקול את הנושא בכובד ראש. בהצלחה !

05/11/2001 | 14:18 | מאת: דר' בן אהרון

מתי שלום, ישנם משתנים רבים שבעזרתם ניתן להעריך את סיכויי ההחלמה. המחלה שכיחה בגיל 50 שנה ומעלה. קיימת נטיה לחשוב כי בגיל מבוגר יותר המחלה פחות תוקפנית מבחינה ביולוגית, אין לכך תימוכין ברורים. ניתן להחלים מהמחלה גם בגיל צעיר. ישנם הוריות שבעטיין מומלץ לעיתים לעבור בדיקה גנטית, מחלה בגיל צעיר עם סיפור משפחתי מובהק היא אחת מהן.לעיתים תוצאות הבדיקה יכולות להעיק, תתיעצי עם הרופא הכירורג המכיר אותך. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד