הקרנות למה?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/10/2001 | 14:19 | מאת: ליאת

מכיון שההדפסה לא ברורה אנסה לנסח שוב: עשו לי LUMPECTOMY ונמצא גוש DCIS ובו 2ממ פולשני קרוב מאוד לשולי הדגימה INFLIRATING DUCT CARCINOMA GRADE3 עשו RELUMPECTOMY ונמצא: INTRADUCATAL CARCINOMA NEAR PREVIOUS LUMPECTOMY NO TUMOR SEEN AT MARGINS OF THE RELUMPECTOMY NO METASTASES IN 14 NODES אמרו לי לעשות הקרנות למה?

01/11/2001 | 16:15 | מאת: דר' בן אהרון

ליאת שלום, קרינה לשד, לאחר ניתוח משמר נמצאה יעילה בבקרה מקומית על המחלה ומפחיתה סטטיסטית את שיעורי החזרה המקומית, יעילותה הוכחה בסרטן חודרני של השד וגם ב- dcis שהוא גידול לא חודרני. לממצאים בבדיקה פתולוגית יש תימוכין להמליץ על קרינה לשד. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד