הפרשה מהפטמה מסוכנת?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/09/2016 | 23:02 | מאת: אנונימית

לעיתים אני מבחינה שהפטמות שלי מפרישות כמו משהו צהבהב אבל יבש, לא נוזלי. לפעמים אני נוגעת בזה וזה כמו גרגירים כאלה ואם אני לא נוגעת, זה פשוט נעלם מעצמו לאחר כמה דקות. זה בערך נמשך כשנה. זה קורה לי בעיקר אחרי מקלחת, אבל לא רק, זה יכול לקרות לי סתם ככה וזה מאוד מדאיג אותי. אה וגם לרוב זה קורה בו זמנית עם שתי הפטמות, אבל קרו מקרים שזכורים לי שרק פטמה אחת הפרישה והשנייה לא. האם ללכת להבדק? יש חשד שזה מסוכן? אני בת 18 דרך אגב. תודה.

17/09/2016 | 21:38 | מאת: פרופ' דינה לב

במירב המקרים הפרשה דו צדדית מהפטמה שאינה דמית, כפי שאת מתארת ובקבוצת הגיל שלך איננה ביטוי לפתולוגיה מדאיגה בשד. יחד עם זאת, בוודאי מומלץ כי תפני לבדיקת כירורג שד ובהתאם להחלטתו יבוצעו בדיקות נוספות לשלול שינויים הורמונאליים כגון הפרשה מוגברת של פרולקטין בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד