אשמח לקבל חוות דעת מקצועית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/08/2016 | 14:18 | מאת: דפנה

הייתי בבדיקת אולטראסטונד - רציתי לקבל חוות דעת ביחס לתוצאות "השד במרקם רוב פירוגלנדולרי עם איזורים דיסטרופיים חלק פסדוציסטיים. הוגדמה ציסטה בגודל 4*6*3 מ"מ בעלת דופן דק. אין עדות לגוש מוצק או לצל אקוסטי חשוב. בבית השחי הודגמו כמה בלוטות ליפמה כולן בעלות מרכז שומני עם עיבוי של הקורטקס, אחת בעלת קורטקס בעובי מעט בלתי סדיר בגודל 13*6 מ"מ ללא וודאות לעיבוי מקומי, עם ווסקוליריזציה במרכז ולא בפריפריה. הבלוטה נמצאת יותר מדיאלית מאיזור הרגישות. באיזור הרגישות באספקט יותר לטרלי של בית השחי, הוגדמה התעבות של איזור בלוטות הזיעה עם הגברה של הווסקולריזציה מקומית, מתאים לדלקת שניראת קלה ללא קוליקציה. מומלץ ייעוץ לכירורג שד. "

08/08/2016 | 14:27 | מאת: פרופ' דינה לב

דפנה יקרה, תשובת הUS שצירפת מתארת ממצאים שפירים. בהעדר אינפורמציה נוספת קשה לחוות דעה על הצורך בבירור נוסף ועל כן אני מצטרפת לסיכומו של מפענח הבדיקה וממליצה שתיגשי לבדיקת כירורג שד. בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד