בלוטת לימפה מסוננת סיליקון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/06/2016 | 19:48 | מאת: רוני קיי

אני 4 שנים לאחר מסטקטומי דו"צ ושחזור. לפני כשנה אובחנה אצלי ב US, בלוטה מסוננת סיליקון בבית השחי השמאלי (בצד זה היו הגידולים). לטענת הרופאים אין לי סיבה לדאגה. יש לי רגישות וכאבים תמידיים בבית השחי הזה, שם גם נדגמו בלוטות (זקיף). האם יש סיבה לדאגה? האם מדובר במצב שיכול להחמיר או להפוך לממאיר?

23/06/2016 | 06:13 | מאת: ד"ר ליאור הלר

רוני שלום, רגישות וכאב בבית השחי השמאלי יכולים להיות קשורים לעובדה שהבלוטה מוסננת סיליקון או להוצאת בלוטת הזקיף באזור זה. אציין כי נדיר שבלוטת לימפה מוסננת בסיליקון 4 שנים לאחר הכנסת שתלים. בכל מקרה, יש לבדוק כעת האם קיים דלף במשתל בשד שמאל באמצעות ביצוע הדמיה. בדיקת הבחירה המומלצת הינה MRI בברכה, ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד